Alle Lucas’en gratis entree voor Lucas Gassel expositie in Helmond

Gepubliceerd op: 4 juni 2020 11:50
Gewijzigd op: 4 juni 2020 10:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Vanwege de coronamaatregelen gaat de Lucasdag, georganiseerd door Museum Helmond, niet door. De tentoonstelling van meester-schilder Lucas Gassel wordt verlengd tot en met 30 augustus 2020. Iedereen met de naam Lucas mag gratis de expositie bezoeken.  

Om meer bekendheid te geven aan de Lucas Gassel tentoonstelling, organiseerde het museum de Lucasdag op 19 april in Kasteel Helmond. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus moest het museum, net als andere musea, haar deuren tijdelijk sluiten. Ook de Lucasdag ging om die reden niet door. Maar er is ook goed nieuws te melden: het museum gaat weer open op 1 juni en de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, meester van het landschap’ wordt verlengd tot en met 30 augustus 2020.

Gratis entree voor Lucas’en

Voor de Lucasdag meldden zich ruim 170 Lucas’en aan. Nu het evenement niet door kan gaan, nodigt Museum Helmond alle Lucas’en uit om de tentoonstelling gratis te bezoeken. Ook Lucas’en die zich nog niet hadden aangemeld voor de Lucasdag mogen gratis het museum bezoeken. Dus kom naar Helmond en ontdek de landschappen van jouw naamgenoot!

Zelf aan de slag in de werkplaats van Lucas

Jonge Lucas’en zijn van harte welkom in de werkplaats van Lucas Gassel op woensdagen en vrijdagen tussen 13.00-16.00 uur. Onder begeleiding kunnen zij zelf aan de slag en zo meer te weten komen over Lucas’ landschappen.

Aanmelden

Lucas’en die gratis de Lucas Gassel tentoonstelling willen bezoeken kunnen zich aanmelden op de website van Museum Helmond. Familieleden kunnen een online ticket reserveren.


Dit nieuwsbericht is 255 keer bekeken

X
X