Aftellen naar NightRun

Gepubliceerd op: 12 mei 2018 16:00
Gewijzigd op: 9 mei 2018 15:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Nog een dikke week en dan barst het grootste loopevenement van Helmond los: de NightRun. Zaterdag 19 mei staat het complete centrum van de stad in het teken van hardlopen èn muziek van de bands die op het festival Helmond Live spelen. Nog meer reden om je in te schrijven voor het evenement dus!

Of je nu meeloopt voor de sfeer of om een snellere tijd neer te zetten: de NightRun heeft voor elke loper wat wils. Van vijf (één ronde) tot en met 15 (drie ronden) kilometer. Dus mobiliseer je vrienden en kennissen om mee te lopen of -ook heel belangrijk- aan te moedigen. De start van de NightRun is om 21 uur. Een uur eerder is er voor de jeugd tot dertien jaar de LightRun van 1 of 2 kilometer.

De Helmondse Atletiek Vereniging werkt hiervoor samen met JIBB. Giel Swinkels (30) werkt bij JIBB en neemt de organisatie van de LightRun voor zijn rekening. JIBB zorgt er voor dat Helmondse kinderen in beweging komen door ze kennis te laten maken met verschillende sporten. Hardlopen is een van de favorieten op basisscholen, merkt Giel. ,,Helmondse kinderen houden echt heel erg van rennen, ja. Daarom hebben we dit jaar naast de 1 kilometer ook een 2 kilometer-loop. Daar hebben de deelnemers van vorig jaar, dat waren er 200,  zelf om gevraagd." De 1 kilometer is voor zesplussers; de 2 kilometer mag je lopen vanaf tien jaar, ”De meeste kinderen lopen 'm voor de gezelligheid. En voor de medaille natuurlijk. Bovendien krijgen ze nog een actief presentje!"

Deelname is natuurlijk een mooie zaterdagavondbesteding én een sportieve herinnering. Vorig jaar deden ruim 600 lopers mee met de NightRun. Tijdens deze derde editie van NightRun staat het parcours voor het eerst vol muziek. Op 5 plekken langs de route staan livebands geprogrammeerd. Lopers gaan van start op het Havenplein en vervolgen hun weg via de overkant van het kanaal de Steenweg in.

Verkeer

Het autoverkeer in het centrum zal grotendeels afgesloten zijn tijdens de NightRun (zie kaart). De organisatie heeft hiervoor een vergunning van de gemeente. Belangrijk voor mensen die in het centrum en de binnenstad wonen of er tijdens de NightRun moeten zijn: in principe is de route afgesloten. Wel zijn er op een paar plaatsen in het parcours oversteekplaatsen gemaakt waar je kan oversteken op momenten dat weinig of geen lopers zich op de route bevinden. Bezoekers, bewoners en deelnemers moeten zich bovendien aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars houden, want de veiligheid van de lopers staat voorop. Rijden over het parcours tijdens de NightRun is niet toegestaan.

Inschrijven

De inschrijvingen voor de NightRun zijn geopend via inschrijven.nl. Deelname kost 10 euro voor de NightRun en 3 euro voor de LightRun. Je kunt jezelf individueel opgeven, maar ook als team. Bijvoorbeeld samen met voetbalmaatjes, hockeyteam of kookclub.
www.hac-helmond.nl/nightrun

Daarnaast kunnen bedrijven zich als team inschrijven voor de NightRun Bedrijvenloop. Zie hiervoor de site van HAC,

hac-helmond.nl/bedrijvenloop. Op de dag zelf inschrijven kan vanaf 18 uur tot een half uur voor de start bij het secretariaat in het Golden Tulip West-Ende, Steenweg 1 in Helmond

Dit nieuwsbericht is 563 keer bekeken

X
X