Afscheid

Gepubliceerd op: 10 oktober 2020 14:55
Gewijzigd op: 9 oktober 2020 15:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Na de algemene ledenvergadering van  HSK , Slavisch Koor Helmond,  namen het bestuur en de koorleden, in het bijzijn van zijn echtgenote, afscheid van hun voorzitter de heer Ton van Bussel.

Vanaf 2014 zwaaide hij de scepter, leidde hij op een vriendelijke maar ook duidelijke wijze het bestuur. Hij stimuleerde de activiteiten en uitvoeringen van het koor  en was mede stuwende kracht achter het jubileumconcert dat in verband met het 25 jaar bestaan van het koor plaatsvond in 2017.

Daarnaast was hij aanspreekpunt voor de commissarissen en zette hij zich in voor het activiteiten in het kader van het werven van nieuwe koorleden onder andere door zijn medewerking voor de grote uitvoering  Koor on Worldtour , die ten gevolge van de Corona-perikelen geen doorgang kon vinden.

De koorleden prezen hem om zijn vriendelijke, betrokken en innemende persoonlijkheid die voor hen altijd een luisterend oor had en tegelijkertijd de koers van het koor vasthield.

In de toekomst blijft de heer Van Bussel betrokken bij de activiteiten van de commissarissen.

Ook werd afscheid genomen van Wil Smits, voorzitter van de concertcommissie, de spil van het netwerk dat betrokken was bij alle uitvoeringen, eucharistievieringen en andere concerten. Met haar nimmer aflatende energie en duidelijkheid bouwde het koor in de regio en daarbuiten een goede naam op.

Tot slot werden de  ook diverse jubilarissen gehuldigd i.v.m. hun langdurige lidmaatschap van het koor, te weten : Sjan van de Laar, Erna van de Wijdeven, Helene van de Mortel en Rikie Latour die naast het zingen diverse functies in het koor bekleedden.

Ondanks alle onzekerheden , voortkomend uit de situatie met betrekking tot Corona, zetten zij zich samen met bestuur en alle koorleden in wat betreft het voorbereiden van b.v. het kerstconcert en de grote  theatervoorstelling in het Speelhuis van 14  maart 2021 . Het koor oefent trouw in de bloemenkas, blijft zoeken naar nieuwe leden en hoopt ook via de RABO-clubsupport hun trouwe concert- en eucharistiebezoekers te bereiken.

F Helmonds Slavisch Koor


Dit nieuwsbericht is 86 keer bekeken

X
X