Accordeana bereidt zich voor op een wonderlijke kerst

Gepubliceerd op: 12 oktober 2019 12:35
Gewijzigd op: 10 oktober 2019 12:37

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Drie jaar na de succesvolle theaterproductie Umdè’k er zo van haaw, is accordeonorkest Accordeana uit Helmond gestart met de voorbereidingen van opnieuw een bijzonder productie; een muzikale kerstvertelling voor jong en oud. Accordeana neemt u dit jaar mee in een wonderlijke kerstbelevenis.

Bijna 70 jaar geleden werd Accordeonvereniging Accordeana opgericht door de Arie Willems. De Helmonder Arie Willems was één van de eerste hoofdvakdocenten Accordeon op de conservatoria van Tilburg en Amsterdam. Naast het ontwikkelen van methodieken en technieken voor het accordeon te bespelen probeerde Arie aan te tonen dat het accordeon ook uitermate geschikt is voor uitvoeringen van klassieke muziek.

Daarmee behaalde Accordeana muzikale successen in binnen en buitenland. In 2013 speelde Accordeana bijvoorbeeld voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. En Accordeana ontwikkelde zich verder. Sinds 2014 wordt vaker gezocht naar het maken van aansprekende concerten. Accordeana speelde sindsdien onder ander de Mattheus Passie en in 2016 de zelf ontwikkelde theaterproductie “Umdè’k er zo van haaw”.

Een wonderlijk kerstconcert

In december 2017 nam Accordeana contact op met de Stichting Lambertus Concerten. Hieruit volgde het aanbod om in de kerstperiode van 2019 een concert te verzorgen in de Elkerliekkapel. Dit aanbod werd met beide handen aangegrepen om opnieuw een aansprekende uitvoering te gaan verzorgen; Een wonderlijke kerstbelevenis.

Met nog ruim drie maanden te gaan wordt inmiddels hard gewerkt aan een kerstvertelling, schitterende muziek met bijbehorende visuals en lichtshow.

Accordeana neemt u samen met vertelster Marlies van den Bijgaart, zangeres Myrthe Boot, verschillende gastmuzikanten, de sfeervolle beelden van Luuk Smeulders en sprookjesachtige belichting mee naar een betoverende Kerstwereld.

Laat je in de koude decembermaand verwarmen door: EEN WONDERLIJKE KERST

Zaterdag 14 december 2019, aanvang 20.15 uur
Zondag 15 december 2019, aanvang 15.00 uur

Kapel van het Elkerliek ziekenhuis, Wesselmanlaan 25 te Helmond.

Entree volwassenen: € 12,50  kinderen t/m 12 jaar €7,50.
Inclusief een glaasje glühwein of warme chocolademelk.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.lambertusconcerten.nl

Accordeana neemt ook deel aan de “Rabo club support Actie”
Draagt u Accordeana een warm hart toe; kies dan voor Accordeana

Accordeonorkest Accordeana (Bron foto; MJ fotografie).


Dit nieuwsbericht is 155 keer bekeken

X
X