Aankleding van EDAH en Orgelmuseum in LOODS 20

Gepubliceerd op: 23 oktober 2020 12:07

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Nu alle (ver)bouw activiteiten aan en in Loods 20 zijn verricht, kan er begonnen worden met de afwerking en verfraaiing van het gebouw.

Er zijn momenteel  drie bedrijven in de weer, om het karwei te klaren. Het buiten gebeuren wordt nu onder handen genomen om onder andere de  parkeer gelegenheid  aan te leggen en daar waar nodig de hele boel te bestraten, zodat alles goed bereikbaar is.

Binnen wordt de afwerking en verfraaiing door twee bedrijven aangepakt. Het eerste bedrijf bekleed eerst de wanden waar dat al kan, volgens het plan dat op tekeningen staat aangegeven. Vervolgens komt het tweede bedrijf in actie en plaatst de afscheiding en tussenwanden in het EDAH museum, die vervolgens door bedrijf een weer onder handen wordt genomen en worden voorzien van kleuren en afbeeldingen. Het geheel gaat er in ieder geval heel fraai uit zien. In de foto impressie ziet u een deel van de werkzaamheden zoals het er nu uitziet.

In het Orgelmuseum  wordt volgende week begonnen met aankleding en verfraaiing.  Orgelbouwer Martin Conrads zal beginnen met de opbouw van de orgels op 4 november aanstaande. Hij zal minimaal een week nodig hebben. Daarna komt de bar erin en dan zal de vloerbedekking erin komen in de vorm van pvc met parket look… De vrijwilligers van het Orgelmuseum hebben de nodige voorbereidingen getroffen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is het bestuur nog op zoek naar vrijwilligers die net museum willen komen versterken op deze schitterende locatie. Gedacht wordt aan gastvrouwen en gastheren welke zij intern zullen opleiden. Voor meer info kan men zich tot de voorzitter wenden die bereikbaar is op 06 5478 3600. Het is te hopen dat er dan, over niet te lange tijd, weer genoten kan worden van beide musea.

Tekst en foto, Henk van Dijk


Dit nieuwsbericht is 89 keer bekeken

X
X