Aangepaste dienstregeling en maatregelen vanaf 1 juni

Gepubliceerd op: 4 juni 2020 14:11

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Vanaf 31 mei gaat Hermes weer vaker rijden. We verhogen de capaciteit, zodat reizigers met een vitaal beroep of reizigers die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, het OV kunnen blijven gebruiken. We verzorgen een zo compleet mogelijke dienstverlening, binnen de beperkingen die de overheidsmaatregelen rondom de coronacrisis met zich meebrengen.

Om verantwoord en veilig reizen in het OV mogelijk te maken, vragen we onze reizigers om zich aan de landelijke afspraken te houden.

De landelijke afspraken in het kort:

· Reis alleen met het OV als dat echt nodig is;

· Maak in het OV gebruik van een niet-medisch mondkapje (vanaf 1 juni verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar). Zet het mondkapje op voor je de bus instapt;

· Houd voldoende afstand in onze voertuigen, ook bij het in- en uitstappen;

· Mijd drukte: reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Aangepaste dienstregeling vanaf zondag 31 mei

De dienstregeling in Zuidoost Brabant wordt verder uitgebreid. Vanwege de overheidsmaatregelen ziet deze dienstregeling er nog wel anders uit dan normaal. Vanaf zondag 31 mei rijdt Hermes in Zuidoost Brabant de vakantiedienstregeling. Hermes adviseert reizigers de reis vooraf te plannen op hermes.nl of in de app voor een actueel reisadvies.

Er rijden geen buurtbussen

Door de huidige situatie rondom het coronavirus rijden de buurtbussen tijdelijk niet. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van Taxbus: https://bravo.info/regiotaxi-vangnet-ov

Dienstregeling Pinksteren

Tijdens 1ste en 2de Pinksterdag rijden de bussen volgens een zondagsdienstregeling.

Achter instappen en een kaartje kopen

Hermes verzoekt reizigers in de bus om via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs verminderd. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers. Buschauffeurs kunnen door deze maatregel tijdelijk geen losse kaartjes verkopen. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart of met een E-ticket. Saldo en E-tickets zijn te koop via www.hermes.nl.


Dit nieuwsbericht is 334 keer bekeken

X
X