Aandacht voor gezonde leefstijl tijdens Gezondheidsweken 2021

Gepubliceerd op: 18 december 2020 13:56
Gewijzigd op: 17 december 2020 9:59

Nieuwsbericht door: Wendy Lodewijk
Gepubliceerd in: Voorpagina,

#samendezorgboog(extra)

Helmond: Na het succes in 2020 organiseren de Zorgboog en Zorgboogextra ook in januari 2021 weer de Gezondheidsweken. In verband met corona, dit jaar alles online. Een maand lang kunnen leden, medewerkers en vrijwilligers van beide organisaties gratis online webinars bijwonen rondom de thema’s gezondheid en vitaliteit. Skinnyminds, Tis hier geen hotel, Zorgen voor jezelf, Innovatie in hulpmiddelen en mantelzorgen vormen een greep uit het aanbod.

“Vorig jaar waren de gezondheidsweken een groot succes“, vertelt Monique Gubbels-van Oosterhout, manager van Zorgboogextra. “En juist nu - in deze bijzondere tijd - willen we er alles aan doen om leden, medewerkers en vrijwilligers gezond en actief te houden. Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit. Een gezonde leefstijl helpt om mentaal, fysiek en sociaal gezond te blijven, ook in coronatijd."

"Vanwege corona is het helaas niet mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren", vervolgt Monique Gubbels, "daarom bieden we nu alles online aan. Het enige wat je nodig hebt, is een computer of tablet. Leden die nog niet eerder een onlinebijeenkomst hebben gevolgd, ontvangen een uitgebreide handleiding of kunnen oefenen tijdens testsessies. We doen er alles aan om iedereen een kans te geven deel te nemen. Uiteraard hadden we onze leden liever fysiek ontmoet. Maar dat is helaas niet mogelijk, dus hebben we gekeken naar de mogelijkheden die er wel zijn."

Ruim 20.000 huishoudens in de Peelregio zijn lid van Zorgboogextra, onder hen ook alle medewerkers en vrijwilligers van de Zorgboog. In de maand januari kunnen zij gratis deelnemen aan een scala aan workshops, lezingen en activiteiten. Een goede start van het nieuwe jaar en een kans om direct met goede voornemens aan de slag te gaan! Op www.zorgboogextra.nl/gezondheidsweken staat het volledige programma en kunnen leden zich aanmelden.


Dit nieuwsbericht is 2851 keer bekeken