Aanbieding van de Addy Kleijngeld-CD aan bewoners

Aanbieding van de Addy Kleijngeld-CD aan bewoners
Gepubliceerd op: 13 januari 2022 10:37

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST De opening van het nieuwe Parc Verde in Helmond-West aan de Mierloseweg kon in november 2021 geen doorgang vinden. Ook hier gooiden de coronabepalingen roet in het eten en moesten de geplande festiviteiten worden afgelast. Er was al een mooi openingsfeest in elkaar gezet, maar het werd door de gemeente weer afgeblazen. Er zouden straatnamen van bekende Helmonders, die hier in deze nieuwe wijk vernoemd zijn, worden onthuld.

Door: Henk van Dijk

Een van de straten werd vernoemd naar onze bekende Helmonder Addy Kleijngeld. Addy was niet alleen beroemd in Helmond, maar ook in de wereld. Hij was de beroemde accordeonist, musicus, componist, tekstdichter, talentscout, producer en manager van Heintje Simons uit Limburg. Op 29 december 2021 zou hij bij leven 99 jaar geworden zijn. Hij heeft een ongekend mooie carrière opgebouwd in zijn toch maar korte leven, want Addy is al te vroeg op 54-jarige leeftijd overleden. In 2022, het jaar dat Addy 100 jaar zou zijn geworden, viert Accordeonvereniging Helmond A.K. haar 70-jarig bestaan.

Aanbieding van de Addy Kleijngeld-CD aan bewoners F | Henk van Dijk


Op de site van Addy Kleijngeld www.addykleijngeld.nl vindt u de hele biografie terug van het leven van Addy Kleijngeld en het is zeer de moeite waard dit te bekijken..

Omdat er natuurlijk, zoals overal in Helmond, ook veel nieuwe en ook jonge bewoners van buiten Helmond hier komen wonen, had de familie een plan bedacht om hun Addy toch nog te laten leren kennen. Zij hebben van deze accordeonvirtuoos een grote CD-selectie samengesteld van stukken uit zijn grote repertoire. Deze CD met een 25-tal muziekstukken is op donderdag 6 januari door de ‘Vrienden van Addy Kleijngeld en accordeonvereniging Helmond A.K.’ aan alle bewoners van de Addy Kleijngeldstraat aangeboden.

Hiermee hoopt de familie iets te hebben toegevoegd aan de naam van de Addy Kleijngeldstraat, waarin zij zijn komen wonen. Er bleken zelfs bewoners bij te zijn, waarvan hun vaders nog ooit als leerling bij Addy Kleijngeld op accordeonles zijn geweest. Er waren op verschillende plaatsen schitterende reacties van de bewoners, die een enveloppe in ontvangst mochten nemen.


Dit nieuwsbericht is 311 keer bekeken

X
X