8e Dutch Technology Week:Vernieuwing en innovatie

Gepubliceerd op: 15 mei 2019 16:22

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Van 20 t/m 25 mei 2019 vindt de 8e editie van de Dutch Technology Week plaats. Eén week met meer dan 50 events in heel Nederland rondom het thema technologie.

De 8e Dutch Technology Week wordt, traditiegetrouw, geopend met een informatief ontbijt. Dit jaar is het podium nadrukkelijk voor jonge mensen! Een aantal (ex-)studenten neemt ons mee in hun dromen: hoe ziet hun toekomst eruit, hoe zorgen zij ervoor dat hun 'talent & skills' aansluiten op de arbeidsmarkt? Hun bedrijven en projecten, Lightyear, InMotion en Forze, staan allen in het teken van maatschappelijk relevante thema's zoals smart mobility, duurzaamheid en energietransitie.

Maatschappelijk relevant

De Nederlandse economie móet blijven groeien, om welvaart en welzijn te garanderen. En om maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, het hoofd te kunnen bieden. "Technologie legt de basis voor de productiviteit in de industrie en diensten en daarmee voor een groeiende welvaart. Willen we dat mensen er economisch op vooruit gaan, dan moeten we volop inzetten op technologie die de productiviteit verhoogt. Technologie kan bovendien helpen maatschappelijke vraagstukken betaalbaar te houden, zoals prijsdalingen van elektrische auto's en zonnepanelen laten zien bij de energietransitie", aldus Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING.

DTW2019: veel nieuwe events op 22 locaties in Nederland

De 8e DTW staat bol van vernieuwende events, zoals Female Tech Heroes op de High Tech Campus Eindhoven voor maar liefst 600 vrouwen werkzaam in techniek en zijn er door het hele land bedrijfsbezoeken, festivals en gastlessen voor jongeren en studenten. En het afsluitende event, de High Tech Ontdekkingsroute, wordt op 11 locaties door heel Nederland georganiseerd door ruim 200 enthousiast betrokken bedrijven en instellingen.

High Tech Ontdekkingsroute

Heb je altijd al eens bij hightech bedrijven in de regio binnen willen kijken? En wil jij ervaren hoe leuk het is om met de techniek van de toekomst te werken? Kom en beleef de wereld van Hightech Helmond- de Peel op zaterdag 25 mei bij Franke Nederland in Helmond. Hier zijn deze dag ruim 50 technologische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio vertegenwoordigd!

Kijk voor alle informatie op de website www.hightechhelmonddepeel.nl

(Bron foto; Bram Saeys).


Dit nieuwsbericht is 191 keer bekeken

X
X