71e KWF-collecteweek van start

Gepubliceerd op: 27 augustus 2020 10:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De 71e collecteweek van KWF Kankerbestrijding start ondanks de pandemie op zondag 30 augustus tot en met 5 september. Verspreid over 800 collecteteams gaan, ondanks de Corona, duizenden collectanten de straat op. Het collecteteam van Helmond zet zich met ongeveer 350 collectanten in om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer kennis en betere behandelingen.

KWF en Corona

Er zijn verschillende manieren om op een veilige manier, voor donateur en collectant, geld op te halen voor kankerbestrijding. Het collecteren zal uiteraard voldoen aan de dan geldende RIVM-richtlijnen. Behalve een donatie met contant geld is het ook mogelijk om contactloos via een QR-code te doneren.

1 op de 3 krijgt kanker

De coronacrisis heeft kankerpatiënten hard geraakt. Mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep, behandelingen en diagnoses zijn uitgesteld en kankeronderzoek heeft vertraging opgelopen. Ook hebben patiënten grote zorgen over hun gezondheid.

Kankerpatiënten zijn blij dat de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier kan plaatsvinden. “Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst”, aldus de organisatie.

Geef tijdens de collecteweek

De collectanten van KWF-collecteteam Helmond komen in de week van 30 augustus tot en met 5 september bij u aan de deur of u komt hen tegen in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Bij alle collectanten kunt u dit jaar ook doneren met uw mobiele telefoon via iDEAL QR. Ze kunnen zich legitimeren en zijn te herkennen aan het

nieuwe rood-blauwe logo met de witte krab voor de letters KWF.

Heeft u de collectant gemist? Dan kunt u op de volgende manieren toch een bijdrage leveren:

- Doneer online via kwf.nl/collecte

- Scan de iDEAL QR-code op de kaart die de collectant achterlaat als u niet thuis bent

of scan de IDEAL QR-code die hiernaast staat afgedrukt

Feiten & cijfers

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:

- 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker

- Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker

- Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 65% nu

- KWF financiert ongeveer 30% van alle onderzoeksprojecten in Nederland

- Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn

- Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro


Dit nieuwsbericht is 530 keer bekeken

X
X