61e Brabantsedag Heeze: Helmond in de grootste theaterparade van het jaar

Gepubliceerd op: 15 augustus 2018 11:59

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Regio: Op zondag 26 augustus 2018 is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 61e editie, ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’, is Helmond één van de onderwerpen.
Het thema is de inspiratiebron voor de zestien wagenbouwersgroepen. Aan het thema is een lijst gekoppeld van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus ‘van Ravenstein tot Roosendaal’.

Vlisco. Gemaakt in Helmond, gewild in Afrika is het onderwerp dat Vriendenkring Van Gaal tot leven gaat brengen. In 1844 nam Pieter Fentener van Vlissingen de katoendrukfabriek in Helmond over van zijn vader.
De stoffen uit Helmond werden populair en kregen een goede reputatie. Al meer dan 170 jaar creëren ze origineel, hoogwaardig textiel dat onderdeel is geworden van het modelandschap en vele tradities en herinneringen in Midden- en West-Afrika.
Deze wagen gaat als derde van start in de rollende theaterparade. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities zijn op dit moment in volle gang.

De grootste theaterparade van het jaar, met zestien Brabants-historische onderwerpen is het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze, op zondag 26 augustus van 10.00 tot 19.00 uur. De theaterparade zelf start om 13.30 uur.

Voor en na de parade is op aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, (straat)theater, entertainment, vertier en catering.

Toegangs- en tribunekaarten voor het belevenement zijn online te bestellen op www.brabantsedag.nl/tickets (kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang).

(Foto: De winnaar van 2017 De Rooie Hoek. Fotograaf: Victor Coffa)

Dit nieuwsbericht is 721 keer bekeken

X
X