6 Tips om ‘Blue Monday’ door te komen

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 10:00
Gewijzigd op: 18 januari 2021 10:04

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Vandaag is het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Maandag is voor veel mensen al niet de meest favoriete dag van de week, maar deze maandag doet daar nog een schepje bovenop.

De feestdagen zijn voorbij, de dagen nog kort en donker en het is nog lang geen zomer. Het is ook de dag waarop veel mensen beseffen dat de goede voornemens weer eens mislukt zijn. Natuurlijk hoeft Blue Monday niet helemaal niet zo blue te zijn! We hebben hier wat tips op een rij gezet om deze dag vrolijk en blij door te komen. Wat doe jij om van vandaag toch een mooie dag te maken?

Probeer je goede voornemens toch vol te houden of terug op te pakken. Iedereen faalt wel eens, probeer niet te hard voor jezelf te zijn. Goede voornemens hoeven niet per se aan het begin van het jaar gehaald te worden. Het gaat erom dát je je doel behaalt. En kijk daar ook eens kritisch naar; wellicht vraag je te veel van jezelf


Blijf goed eten en voldoende bewegen. Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest!


Maak een lijstje van dingen waar je vrolijk van wordt of waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat als je aan die dingen denkt, je je gelijk al een stukje beter voelt.


Nog beter: doe iets waar je vrolijk van wordt. Neem vandaag wat extra tijd voor jezelf.


Lach! Lachen geeft een fijn gevoel en werkt opbeurend. Het is niet voor niets dat altijd gezegd wordt dat lachen het beste medicijn is. Kijk naar grappige kattenfilmpjes of een sketch van je favoriete cabaretier.


Geef een compliment. Dat zal een ander, die wellicht ook ‘last’ heeft van Blue Monday, een positieve boost geven. En de kans is groot dat je zelf ook een complimentje ontvangt. Zo vrolijken we elkaar op!

Dit nieuwsbericht is 141 keer bekeken

X
X