450 Lucas’en gezocht voor Lucasdag in Helmond

Gepubliceerd op: 12 maart 2020 14:49
Gewijzigd op: 12 maart 2020 11:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op zondag 19 april organiseert Museum Helmond de Lucasdag. Hiervoor zoekt het museum 450 mensen met de naam Lucas of Lukas.

Naamgever van de Lucasdag is Lucas Gassel. Deze zestiende-eeuwse schilder groeide op in Helmond en ontwikkelde zich tot meester-schilder van het landschap. Dit jaar is het 450e sterfjaar van Gassel. Museum Helmond eert de schilder met de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond’ en wil 450 naamgenoten samenbrengen op 1 dag. Alle Lucas’en zijn welkom. Dus niet alleen Lucas, maar ook Lukas met een K. Jonge Lucas’en mogen natuurlijk hun ouders meenemen.

Programma Lucasdag

Op de Lucasdag verzamelt troubadour Lucas Florent alle Lucas’en op het binnenplein van Kasteel Helmond. Bourgondische Brabantse comédienne Christel de Laat opent de middag en zoekt de verschillen en overeenkomsten tussen de Lucas’en. De fotograaf vereeuwigt de groep in een landschap van schilder Lucas Gassel. Tijdens de loterij maken de deelnemers kans op Helmondse prijzen zoals een diner bij sterrenrestaurant De Rozario. Wie aan het einde van de dag nog niet naar huis wil, kan de Lucas Gassel tentoonstelling in Kunsthal Helmond bezoeken.

Aanmelden

De Lucasdag vindt plaats op zondag 19 april van 13:30 tot 15:30 uur bij Museum Helmond, locatie Kasteel Helmond. Aanmelden kan via www.mijnnaamisLucas.nl.

F Museum Helmond


Dit nieuwsbericht is 448 keer bekeken

X
X