44 jaar de Narren

Gepubliceerd op: 17 januari 2018 9:00
Gewijzigd op: 17 januari 2018 14:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond-Noord: Onze carnavalsvereniging is tijdens een verjaardagsfeestje ontstaan op 11 april 1974. Volgens mij zouden we eerst de “Krantenknipsels” gaan heten, maar gelukkig is het De Narren geworden. Enkele jaren later is hier EKV aan toegevoegd, wat staat voor Europese Karnavals Vereniging. En nu is EKV de Narren dus 44 jaar verder, wie had dat gedacht?

Het begon allemaal in De Gouden Kegel op de Markt, bij Theo en Rikie Adriaans . Ad de Greef was onze allereerste prins, waarna er dus nog velen volgden. Bij ons 11-jarig bestaan was er onze eerste jubileumprins Rinie Knaapen, en 11 jaar later bij ons 22 jaar bestaan prins Tony   den 1ste. Onze laatste jubileumprins bij ons 33 jarig bestaan was Prins Enrico, en dit seizoen hebben we dus onze 44ste prins Hubertus, en dus onze 4de jubileumprins!

Bij ons 22 jarig jubileum, hadden we bijna geen carnaval kunnen vieren in onze residentie. Dat heeft toen zelfs de krant gehaald: de brandweer vond – notabene twee weken voor Carnaval – dat er geen nooduitgang in de zaal was! Gelukkig hadden de gebroeders Geboers van St. Lambert dat snel opgelost, zodat wij bij hun aan de Markt alsnog een schitterende carnaval konden beleven.

Momenteel is het TOV gebouw de residentie van onze vereniging, en dit jaar zal echt het dak er af gaan in de Azalealaan in Helmond, met al het feestgedruis. Speciaal vermelden we hier ook graag onze twee kindermiddagen, maandag, en dinsdag, met onder andere een geweldige hoofdprijs in onze super kinderloterij, en nog veel meer!

In de Helmondse optocht trokken we vanaf de begindagen van de vereniging al mee, en werden daarbij ook een keer vergezeld door een Duitse gastvereniging uit Essen, die het hier in Helmond geweldig vonden.Dit jubileumjaar zullen de Narren deelnemen met een spectaculaire wagen, waarin het Narren thema meer dan ooit aanwezig zal zijn. Een grootse vertoning, die Helmond niet vaak langs ziet komen, dit wilt u niet missen!

Dus mensen: kom allen gezellig carnaval vieren met EKV de Narren bij TOV Helmond, waar onze jubileumprins Hubertus en zijn adjudante Lia u feestelijk zullen voorgaan. Vanaf hier zeggen wij:

Tot dan, Próóóóst en Alaaaaaf!

Dit nieuwsbericht is 1689 keer bekeken

X
X