39e Boeremèrt Brouwhuis eerste pinksterdag

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 16:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

BROUWHUIS Op eerste pinksterdag om 11 uur gaat de 39e Boeremèrt van start in de oude dorpskern van Brouwhuis, onder andere op de Peeleik en Bruhezerweg. Kom gezellig langs om te struinen langs kraampjes met koopwaar, handwerk van hobbyisten en bekijk hoe oude ambachten herleven. Zo is er een mandenvlechter, zilverwerker, klompenmaker en schaapsscheerder aanwezig, maar ook vele andere oude ambachten en oude tractoren zijn te bewonderen. Daarnaast is er een nieuwe tractor te zien en een combine.

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen! Zij kunnen oud-Hollandse spelletjes doen, voetballen, tokkelen van een kabelbaan of marshmallows roosteren boven een kampvuur. Ook een lekkere ouderwetse handgemaakte pannenkoek mag natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kun je ook een broodje worst of hamburger eten of kijken wat de speciale BBQ voor lekkers te bieden heeft.

Het belooft mooi weer te worden en dan zal een ambachtelijk ijsje ook wel smaken. Kortom, de Brouwhuisse verenigingen hebben er alles aan gedaan om er een fantastische dag van te maken voor jong en oud, dus kom op 28 mei naar de Boeremèrt in Brouwhuis.


Dit nieuwsbericht is 89 keer bekeken