25 jaar kanopolo bij HWC De Helmvaarders in Helmond

Gepubliceerd op: 12 april 2019 9:09
Gewijzigd op: 12 april 2019 9:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Eenmalig, tijdens het komende paasweekeinde: 20 t/m 22 april organiseert de Helmondse Watersport Club de Helmvaarders (HWC) alweer voor de vijfentwintigste keer het internationale kanopolotoernooi, ook wel bekend als HIT (Helmond International Tournament). HIT is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevend toernooi op de internationale kanopolo kalender.

In het kader van het 25-jarig jubileum zijn er 3 dagen om wedstrijden te spelen en feest te vieren. HIT 2019 wordt met 9 velden, ruim 110 teams en meer dan 500 (!) wedstrijden ’s werelds grootste kanopolotoernooi.
De beste clubteams uit binnen- en buitenland reizen af naar Helmond. Zo komen er teams uit Duitsland, Engeland, België, Denenmarken, Frankrijk en Finland. De Nederlandse dames selectie grijpt HIT2019 aan als trainingstoernooi voor het EK later dit jaar in Portugal.

Naast de wedstrijden zijn er de nodige site events. Zo ligt er materiaal van het Watersportverbond Optimist on Tour programma, waarmee in samenwerking met JIBB+, kanoclinics worden gegeven op zaterdag en zondag. Op de woensdag en donderdag voorafgaand aan het toernooi worden scholen uitgenodigd voor kennismakingslessen. Samen met de “my 1st Hit” divisie komt daarmee de sportstimulering nadrukkelijk aan bod.

Op zaterdagavond wordt er een mini-drakenbootrace voor partners, bedrijven en sponsoren van HIT2019 georganiseerd. Zondagavond is er een feestavond met livemuziek voor alle deelnemers en vrijwilligers.

Maandag staat volledig in het teken van kanopolo, met s ‘middags de finales in alle 6 de divisies. De grote finale met de beste clubteams strijden om 15:00 uur om de winst van HIT2019. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats door de burgemeester van Helmond.  

Het evenement is alle 3 de dagen gratis toegankelijk voor het publiek.
Kom ook kijken en beleven 20, 21 en 22 april 2019

locatie:

Kanovereniging HWC De Helmvaarders
Kanaaldijk Zuid Oost 50
5705 BE  Helmond

www.helmvaarders.nl/hit-canoepolo/hit/
https://cpt.kayakers.nl/View/HIT2019

inschrijven via website JIBB+  https://www.jibbplusactiviteiten.nl/


Dit nieuwsbericht is 1072 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X