25 Jaar Anna van Eekerenstraat

Gepubliceerd op: 6 juli 2022 15:57

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Tekst en foto’s: Henk van Dijk, Heemkundekring Helmond Zw-W

CENTRUM Op woensdag 29 juni was het 25 jaar geleden dat de eerste bewoners in de hun toegewezen huizen trokken. Het waren de huizen die in de Anna van Eekerenstraat waren gebouwd in 1997. Om dit heuglijke feit enige luister bij te zetten, was het idee ontstaan bij Huub Niessen, de buurtbeheerder van het centrum, om het allemaal met een feestelijk tintje te vieren. Dit alles ontstond al in 2020, maar net zoals vele gebeurtenissen die moesten worden uitgesteld door corona, was dit ook hier het geval. Het werd doorgeschoven naar 2022 en er werd besloten om het hele gebeuren te verplaatsen naar 29 juni 2022.

Foto-onthulling

Er waren deze middag twee acties die plaats zouden vinden, waarvan de eerste de onthulling van drie grote foto’s die in de hal waren opgehangen aan de muur. Deze handeling werd verricht door manager wonen Jose Gotz en mw. Wilbers. Het zijn foto’s van Anna, die al tientallen jaren geleden zijn gemaakt en nu voor dit doel door de Heemkundekring Helmont beschikbaar zijn gesteld. Overigens is de zwart-witserie die betrekking heeft op het leven van Anna van Eekeren, afkomstig uit het archief van de Heemkundekring Helmont. Hiervoor waren de organisatoren zeer erkentelijk, voor de beschikbaarstelling van dit prachtige archiefmateriaal.

Naamgeving

Het plan dat ontstond voor deze viering, was onder andere een naamgeving op het appartementengebouw met de voorkant aan de Torenstraat. De bewoners mochten allemaal komen met een naam waarvan zij dachten dat deze wel van toepassing kon zijn. Huub Niessen en Wendy Frederici, de wijkadviseur, waren de jury van de naamgeving. Het was niet zo makkelijk bleek wel, want er kwam een diversiteit aan namen tevoorschijn. De naam die door mw. Lies Swinkels, Wendy Frederici en Huub Niessen onthuld ging worden en onder het paarse doek te voorschijn kwam was,  ‘Anna Staete’.De bedenkers van de naam, mw. Wilbers en mw. Swinkels, werden ook bedankt voor hun geweldige meedenken.

Oudste bewoners

Zoals overal ook wel voorkomt, waren er ook bewoners van het eerste uur. Hier waren dat vier vrouwen, mv. Kerkhof, mw, Englander, mw. Op Heij en mw. Wilbers. Zij mochten uit handen van wijkadviseur Wendy Frederici een enveloppe met cadeaubon in ontvangst nemen. Na dit alles werd het hele gezelschap nog op een drankje en een hapje en koffie met gebak getrakteerd bij lunchroom de Keyser.


Dit nieuwsbericht is 44 keer bekeken

X
X