2.160 deelnemers gaan fit de lente in én lopen € 362.275,- bij elkaar tijdens Run for KiKa Lente Fit

Run for KiKa Lente Fit
Gepubliceerd op: 9 april 2021 10:00
Gewijzigd op: 8 april 2021 10:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

REGIO In actie komen voor KiKa kan altijd en overal! Dat bewezen 2.160 deelnemers van 21 tot en met 31 maart tijdens Run for KiKa Lente Fit. Jong en oud liepen vanuit huis op hun eigen manier in totaal 21 km voor kinderen met kanker. "Fantastisch om te zien dat er juist in deze tijd weer mooie initiatieven zijn ontstaan waarmee ruim € 362.275,- is opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker", zegt Rick de Haan namens organisatie Run for KiKa. Tijdens Run for KiKa Lente Fit konden deelnemers zelf bepalen wanneer en op welke manier ze tussen 21 en 31 maart in totaal 21 kilometer liepen.

Sommige deelnemers liepen bijvoorbeeld iedere dag 2 kilometer, terwijl anderen in één keer de volledige 21 km voltooiden. Met als resultaat dat er in totaal 45.360 kilometer is gelopen om kinderen met kanker een toekomst te geven.

Run for KiKa Lente Fit

Geweldige acties
Ook tijdens deze editie van Run for KiKa Lente Fit zijn er weer prachtige acties ontstaan. Zo deed Team Geep wederom mee en haalde met zijn allen ruim € 22.400,- op, liep deelnemer Joost Agterdenbos een halve marathon (21 km) ter nagedachtenis aan zijn overleden vriend Jelle ter Haar en haalde daarmee ruim € 3700,- op en kwamen, onder leiding van de 94-jarige Henk de Haan, de medebewoners van verzorgingshuis Hoog Duinen uit Schoorl op hun eigen manier in beweging om geld op te halen voor KiKa.

Op naar de volgende editie
Saamhorigheid, verbinding en sportiviteit stonden ook deze editie van Run for KiKa centraal. De organisatie is blij met de enthousiaste reacties van de deelnemers, de gelopen kilometers en natuurlijk de fantastische opbrengst van ruim € 362.275,- om kinderen met kanker een toekomst te geven. "Dit bewijst dat Nederland zich ook in deze tijd blijft inzetten voor KiKa. Deze run krijgt deze zomer dan ook een vervolg en daarover volgt snel meer informatie. Bittere noodzaak, want het genezingspercentage van kinderkanker móét omhoog van ruim 75% naar 95%", sluit de Haan af. Doneren kan nog tot 15 april via www.runforkika.nl.

Run for KiKa Lente Fit

Dit nieuwsbericht is 97 keer bekeken

X
X