140-jarig Helmonds Muziek Corps pakt uit!

Gepubliceerd op: 19 mei 2023 12:05

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Als jarige krijg je meestal cadeaus, maar Helmonds Muziek Corps gééft de stad Helmond juist een muzikaal cadeau: op zaterdag 3 juni zal het plein voor Theater Het Speelhuis bol staan van muzikale activiteiten.

Voor en door Helmondse jeugd

In de middag staat de Helmondse jeugd centraal. De afgelopen weken zijn er op een dertiental basisscholen gastlessen gegeven op een zogenaamde pBone: een trombone gemaakt van vrolijk gekleurd kunststof. Onder het mom van ‘samen muziek maken is leuker dan alleen’ zijn alle leerlingen van harte uitgenodigd om te laten horen wat ze hebben geleerd in één groot pBone-orkest. Samen met het Groot Helmonds Opleidingsorkest treden ze op vanaf 13:30 uur. Een goed feest vier je namelijk samen en dus vormt de jeugd van de Helmondse muziekverenigingen een extra groot orkest. Een muzikale traktatie voor, door en van de Helmondse jeugd.

Wie jarig is, trakteert!

‘s Avonds is het de beurt aan het harmonieorkest en slagwerkensemble van Helmonds Muziek Corps. Hoewel 140 jaar oud, zal dat niet te horen zijn aan het muzikale spektakel ‘Vrienden van Helmond Live’ dat in de avond centraal staat. De avond wordt afgetrapt met muzikale vrienden: de zusterverenigingen van Helmonds Muziek Corps komen uiteraard langs op het verjaardagsfeest van de 140-jarige jubilaris. Samen met muzikale toppers Senna Willems en Dave Vermeulen gaat vervolgens het spreekwoordelijke dak eraf. Deze Helmondse artiesten zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscène en daarom mogen ze absoluut niet ontbreken bij ‘De Vrienden van Helmond Live’: een avond waarin muzikale traditie en heerlijke meezingers elkaar in rap tempo zullen afwisselen.

Alle activiteiten op 3 juni zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er op het terrein diverse eet- en drinkgelegenheden om de feestvreugde extra te verhogen. We nodigen je graag uit voor ons feestje, jij komt toch ook?


Dit nieuwsbericht is 102 keer bekeken