12e Brabantse Disabled Open: top sfeer en een mooi bedrag voor Niels Vink

Gepubliceerd op: 2 september 2019 13:58

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: Het 12e Brabantse Disabled Open 2019 is zaterdag 31 augustus gespeeld op Golfbaan Stippelberg. En niet alleen een succes van het weer. Nee, de stralende gezichten van de deelnemers bij begin en het vermoeid raken door het weer maakte een top sfeer. Kijken naar wat je met je lichaam kunt i.p.v. je beperkingen voorop stellen. De winnares werd Jeanine de Groot uit Rotterdam.

Daarnaast werd een clinic gehouden voor mensen die voor het eerst een balletje wilde slaan om te zien wat ze kunnen. Alle 6 deelnemers kregen van de 2 golfpro’s Cees Adams (Stippelberg) en  Nick Goedhart (‘t Woold) les. Dat bevestigde ook de goede samenwerking met andere clubs, zo ook met De Peelse Golf, Leeuwenberg uit Den Haag en op nationaal niveau Batouwe uit Tiel.

Het goede doel (voor de baten van de extra putwedstrijd en de loterij) van de dag werd aangekondigd bij het openingswoord van voorzitter Cees van Dijk en Burgemeester van Helmond Elly Blanksma. Namelijk voor Niels Vink. De 16 jarige Niels staat momenteel als 8e op de wereldranglijst van het rolstoeltennis, een plek die hem toegang tot de paralympische spelen geeft. Dat dwingt hem tot veel trainen en wereldwijd wedstrijden te spelen om te zorgen dat hij in juni 2020 minimaal 8e staat. Dan is deelname verzekerd en gaan de kosten via de bond. Tot die tijd zijn de kosten, die tussen de  20- en 25.000 euro liggen, voor eigen rekening.

Niels wist in een toespraak tot de aanhorende spelers, gasten en sponsoren iedereen mee te nemen in zijn doelstelling: naar Tokio in 2020, wat menigeen natte ogen bezorgde. Het effect was s’ avonds merkbaar toen het bedrag bekend werd gemaakt voor zijn ondersteuning, voort gekomen uit de aanwezigen

Het stichtingsbestuur Brabantse Disabled Open, bestaande uit Stef van Gorp, Marc van der Meulen, Peter de Wolf en Cees van Dijk was dan ook dolgelukkig de klapper uit te delen met een bedrag van €2500. Dit bedrag komt eerdaags in handen van Niels, c.q. begeleiders


Dit nieuwsbericht is 481 keer bekeken

X
X