120 meter lange mural verfraait muur Loods 20

Gepubliceerd op: 20 juli 2020 11:53

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Op de gouden achterzijde van Loods 20, het nieuwe onderkomen van het EDAH-Museum en het draaiorgelmuseum, prijkt een nieuw kunstwerk. Het gaat om een muurschildering van kunstenaar Gino Bud Hoiting. Het kunstwerk is maar liefst 120 meter lang.

De mural is speciaal ontworpen voor reizigers die met de trein Helmond binnenrijden. Zij zien een dag uit het leven van een Helmonds stel in de jaren dertig. Die dag begint met een draaiorgel en gaat via de etenswaren van EDAH naar de danszaal van de familie Bocken, waar de dag eindigt.

Winnende ontwerp

De Rotterdamse kunstenaar haalde zijn inspiratie uit de collectie van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum en won daarmee een ontwerpwedstrijd van Qkunst, een organisatie die bedrijven helpt bij het beheer van kunst. Esther Hartzema, kwartiermaakster van Loods 20, is blij met de mural: ‘Het past goed bij het karakter van het pand en de toekomstige huurders.’

Momenteel zijn de voorbereidingen voor de verhuizing van de twee musea naar hun nieuwe onderkomen in volle gang. Verwacht wordt dat eind 2020 het nieuwste museum van Helmond haar deuren opent.


Dit nieuwsbericht is 562 keer bekeken

X
X