10 jaar Burgemeester Elly Blanksma 

Gepubliceerd op: 24 november 2022 9:20

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Zoals overal te lezen viel, is onze burgemeester 10 jaar in haar ambt. In alle kranten staan interviews en dan kan ik niet achterblijven, dus op unne maandagmiddag mochten Wendy (van de redactie) en ikke een uurke langs komen. We hadden geluk, ze had unne overheerlijke banketstaaf van de Sint gehad waar ze ons op trakteerde. Hij was heerlijk, met een kopje thee hebben we een uurtje samen gekletst. Ik kom Elly vaak op evenementen of bij stichtingen tegen en regelmatig maken we een kort praatje. Ik vind haar een topper van een burgemeester, een mensenmens die van Helmond houdt, een burgemeester die dicht bij haar inwoners staat, begaan met de stad en de mensen die er wonen.

Ze vertelt honderduit over haar stad en wat nieuwe projecten. Als ze eenmaal op haar praatstoel zit, vertelt ze vol liefde over haar Helmond en wij luisteren aandachtig. Wat vindt Elly nou het leukste wat ze de afgelopen jaren heeft gedaan? Phoe, dat is zoveel maar de lintjesregen met Koningsdag en de keren dat de koning en/of koningin een bezoek brengen aan Helmond dat blijft speciaal. Het minst leuke was de coronatijd en slechte boodschappen brengen, want ook dat doet een burgemeester. Ze doet dit trouwens niet alleen, ze heeft de juiste mensen om haar heen en die zijn heel belangrijk, zonder deze mensen kan onze burgemeester haar werk niet doen. Het is een soort dream team. 

Bij de volgende vragen moet ze lachen. Het zijn de vragen die ook in een vriendenboekje staan, maar ik vind het leuk om dat te weten want ze is de vriendin van veel Helmonders en dus ook van men. Daar gaan we, ditjes en datjes over onze burgemeester.

Een van haar favoriete zangers is Boudewijn de Groot, waar ook ik bijna alle liedjes van mee kan zingen. Wat eten betreft: haar lievelingseten is sushi en haar lievelingsijs is stracciatella, ze drinkt graag koffie met haar favoriete krant het ED, stuurt ze een appje dan is haar meest gebruikte emoji een knipoogje. Heeft ze met kerst een echte boom of unne neppert? Elly houd het bij unne echte boom die ze op haar vaste adresje haalt, zo geeft ze ook de voorkeur aan een echt boek boven een e-reader. 

In haar weinige vrije tijd Netflixt ze graag. Haar favoriete serie is de Crown en ik geef haar als tip de serie Palpito die ik net uitgekeken heb. Ze is een nachtbraker maar houdt wel van het licht. Genieten deed ze toen de Sint dit jaar in Helmond aankwam met een strakblauwe lucht en al die blije vrolijke kindjes en (groot)ouders. Daar kan ze zelfs emotioneel van worden, dat is Helmond op zijn best. Ze houdt van de kleuren zwart en donkerblauw, vooral omdat haar ambtsketen daar goed in uitkomt. Ze is rechtshandig en haar lievelingsseizoen is de lente. Haar favoriete vakantiebestemming is Zeeland, waar ze al heel lang komt. Haar favoriete stukje Helmond is trouwens de Warande.

We sluiten ons uurtje af, want de volgende afspraak komt eraan voor de burgemeester. We maken samen nog een mooie foto voor bij deze column en met een big smile en voldaan gevoel lopen Wendy en ik naar buiten en zeggen we tegen elkaar: “Wat hebben we toch unne leuke en goeie burgemeester”.

Vergeet niet het mooie interview van Wendy met de burgemeester te lezen, ook in deze krant. 

Bedankt dat we langs mochten komen, burgemeester Elly.

Iedereen een fijn weekend.

Houdoe


Dit nieuwsbericht is 246 keer bekeken

X
X