Echtscheidingsdilemma’s

Gepubliceerd op: 18 april 2019 12:00
Gewijzigd op: 18 april 2019 11:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven, met enkele reacties van de lezers:

Dilemma 4

Sinds drie jaar zijn mijn vrouw en ik gescheiden. In het begin was de onderlinge relatie gespannen en zat er veel emotie en verwijten tussen ons beiden. Omdat dit ten kostte van de kinderen ging hebben we hier beide moeite ingestoken en na enkele goede gesprekken hebben we dit kunnen oplossen. Nu is de omgang prettig en blijven we ook wat langer bij elkaar hangen na het ophalen of brengen van de kinderen. Dit is uiteindelijk een goed moment geworden om alle kinderzaken te bespreken van school, tot clubjes, etc. Het probleem is echter dat mijn vriendin, met wie ik inmiddels twee jaar een relatie heb, jaloers is op het feit dat ik goed contact met mijn ex heb. Ze vind het niet nodig om bij haar te blijven hangen nadat ik de kinderen gebracht heb. Het belang van de kinderen staat voorop, maar zo ziet zij het niet. Ik wil haar niet kwijt, maar hoe kan ik haar overtuigen dat ze nergens om jaloers hoeft te zijn

Een  betrokken vader

Beste betrokken vader,

Ik snap dat jij het goede wil doen voor je kinderen, maar er ook voor je vriendin wil zijn. Hoe zou het voor je kinderen zijn als je die gesprekken met je ex niet meer hebt? Tenslotte heb je al die moeite voor je kinderen gedaan. Het lijkt mij dat je moet bedenken of je dan ook echt voor je kinderen zult gaan of dat je vriendin dan toch belangrijker is. Zij zal in elk geval moeten begrijpen dat het niet over je ex gaat, maar over de kinderen.

Betrokken vader,

Hoe moeilijk het misschien ook is, maar je bent een nieuw leven begonnen. Zowel je kinderen als je nieuwe vriendin zullen moeten (leren) begrijpen dat jij je niet in tweeën kunt splitsen. Bij je kinderen zijn betekent niet meteen bij je ex zijn. Ik ga ervan uit dat je niet voor niets gescheiden bent, dus het zou wel goed zijn als je vriendin dit snapt. 

Daarvoor is het misschien goed om dit met elkaar te bespreken. Je komt bij je ex voor je kinderen en niet voor de relatie ga ik vanuit. Met je ex kun je kijken of er andere manieren zijn om dingen te bespreken zodat je niet zoveel bij haar bent.

Als alle partijen weten wat er speelt en hoe ingewikkeld het is, dan is het nog steeds aan jou om daarin te balanceren, maar aan de anderen om dat te accepteren.

Beste betrokken vader,

Blijkbaar vertrouwt jouw vriendin de situatie niet helemaal. Ga voor jezelf na of je vriendin een punt heeft. Blijf je echt alleen voor je kinderen nog even bij je ex hangen? Of is er ook nog een stukje gevoel vanuit het verleden wat jouw vriendin voelt? Als dat laatste zo is ben dan eerlijk naar jezelf en je vriendin. Dan ben je misschien nog niet toe aan een nieuwe relatie.

Hallo betrokken vader,

Is het mogelijk dat de gesprekjes over de kinderen af en toe ook bij jou thuis plaatsvinden, en dat je vriendin daar dan bij is? Dan kan ze zelf zien hoe dat er aan toe gaat en hoeft ze misschien niet meer jaloers te zijn. Succes!

Dilemma 5: Meebuigen of grenzen stellen?

Sinds een half jaar ben ik gescheiden. We hebben een duidelijke omgangsregeling, maar mijn ex houdt zich daar niet aan. Regelmatig neemt hij contact op met de kinderen en zegt dan dat hij niet zal komen. Tegen mij zegt hij niets. Nu heb ik me voorgenomen om de volgende keer als hij niet met mij communiceert met de kinderen weg te gaan, zodat hij voor niets komt. Zou hij dan snappen dat hij mij op de hoogte moet brengen?

Een moeder


Dit nieuwsbericht is 433 keer bekeken

X
X