Lambertus concerten presenteert: Música Temprana – Codex Ibarra

Gepubliceerd op: 12 december 2018 17:30
Gewijzigd op: 12 december 2018 14:57

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Oranjebuurt, Voorpagina

Oranjebuurt/Warande: Música Temprana presenteert in december de concertserie Muy hermosa es María – De Codex Ibarra. Het ensemble, onder leiding van Adrián Rodríguez Van der Spoel, is al jaren toonaangevend in het ontsluiten van Latijns-Amerikaanse barokmuziek. Na de concertseries met muziek uit onder andere Peru, staat nu het kerstconcert met sprankelende barokmuziek uit Ecuador centraal en dan met name muziek geschreven vanuit het vrouwelijk perspectief of traditioneel uitgevoerd door vrouwen.

Música Temprana , vocaal en instrumentaal ensemble, wil repertoire uit de periode van de Renaissance en de Barok verkennen, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. Hiermee wil Música Temprana de muziekontwikkeling van Latijns-Amerika in kaart brengen vanaf het moment dat de eerste conquistadores voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld tot en met de volwassenwording van de eigen barokmuziek op Latijns-Amerikaanse bodem. Het repertoire van het ensemble is veelal het resultaat van eigen onderzoek van de dirigent en oprichter, Adrián Rodríguez Van der Spoel, die, zoals u al vermoedde, Nederlandse roots heeft.Zoekt u een concert in kerstsfeer met een niet alledaagse programma? Dan is Musica Temprana met Codex Ibarra de ideale keuze!  

Geworteld in Latijns-Amerika 

Música Temprana verkent repertoire uit de renaissance en de barok, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. Hiermee brengt het ensemble de muziekontwikkeling van Latijns-Amerika in kaart vanaf het moment dat de eerste conquistadores voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld tot en met de volwassenwording van de eigen barokmuziek op Latijns-Amerikaanse bodem. De musici van het ensemble zijn veelal geworteld in de Latijns-Amerikaanse cultuur en staan daarmee telkens weer garant voor temperamentvolle uitvoeringen.

Op 23 december om 20.00 uur vindt dit concert plaats in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis. Een kaartje kost €15,00,- en u kunt deze bestellen op http://www.lambertusconcerten.com


Dit nieuwsbericht is 212 keer bekeken

X
X