Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Gepubliceerd op: 12 december 2018 17:00
Gewijzigd op: 12 december 2018 14:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Centrum: Het Groot Dictee der Nederlandse Taal keert terug op NPO Radio 1. Bibliotheek Helmond is één van de 20 landelijk deelnemende bibliotheken waar belangstellenden op zaterdag 15 december van 10.45 tot 13.00 uur kunnen deelnemen. Graag vooraf aanmelden via de website i.v.m. minimum aantal benodigde deelnemers van 10 personen. Aanmelden is gratis en kan via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

NPO Radio 1 presenteert op zaterdagochtend 15 december de 28e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018 met Philip Freriks en Frits Spits, in samenwerking met De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work.

Philip Freriks leest het dictee als vanouds voor, Frits Spits presenteert de uitzending, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest maakt live muziek en Onze Taal kijkt na. Live vanuit de Bibliotheek Haarlem Centrum nemen twintig bekende Nederlanders het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis én in Bibliotheek Helmond.

Wim Daniëls is de auteur 

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Hij zal het dictee een nieuwe impuls geven.

Het eerste dictee op de Nederlandse Radio 

De initiatiefnemers willen de jarenlange dictee traditie op een toegankelijke wijze in ere herstellen. Ze gaan weer terug naar de oorsprong. Het dictee moet meer zijn dan een verzameling moeilijke woorden, het moet de deelnemers de kans geven hun kennis en begrip van de taal te etaleren.

Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11


Dit nieuwsbericht is 196 keer bekeken

X
X