Café Brein: ‘Wat is hersenletsel?’

Gepubliceerd op: 27 december 2018 13:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Binnenstad: Maandag 14 januari organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Thema van deze avond is ‘Wat is hersenletsel?’.

Wat is hersenletsel? De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders.

Een beschadiging aan de hersenen zorgt ervoor dat de hersenen niet meer werken zoals voorheen. De plaats van de beschadiging bepaald de gevolgen en de klachten. Klachten kunnen zich voordoen op verschillende gebieden van het functioneren zoals bewegen, denken, emoties en gedrag. Gevolgen kunnen zichtbaar zijn maar ook niet zichtbaar. Vooral de minder zichtbare gevolgen zorgen vaak voor onverwachte problemen voor zowel de persoon zelf als de naasten.

Deze avond zal gastspreker Yindee van Os, Neuropsycholoog in het Elkerliek ziekenhuis vertellen over de werking van de hersenen, hersenletsel en de gevolgen van hersenletsel.

Café Brein  

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond.

Locatie

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser via 0492 590609


Dit nieuwsbericht is 168 keer bekeken

X
X