Beste Kerstshow van Nederland 2018

Gepubliceerd op: 12 december 2018 10:00
Gewijzigd op: 12 december 2018 15:02

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: De strijd is gestreden in de verkiezing van De Beste Kerstshow van Nederland 2018. De winnaars zijn donderdag 6 december bekend gemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking in Reeuwijk. De verkiezing van de Beste Kerstshow van Nederland wil het niveau van kerstshows in Nederland naar een (nog) hoger niveau tillen en tuincentra stimuleren tot inspirerende shows met aandacht voor elementen als duurzaamheid en klantgerichtheid. 

Kerstshows volgens de jury 

Het is ook dit jaar weer een feestje om de kerstshows in de Nederlandse tuincentra te bezoeken. De bezochte shows zijn sprankelend, vernieuwend, creatief, commercieel, van hoge kwaliteit en gemaakt met liefde en toewijding van personeel. Van een kerstbazaar waar je lekker kunt rondsnuffelen tot een chique warenhuis waar je naar hartenlust woonideeën kunt opdoen; tuincentra zijn ‘the place to be’ met kerst.’

Opvallend dit jaar in de kerstshows: de natuurlijke kerst, veel goud en – heel nieuw – de botanische kerst. Het theaterthema is populair, net als het klassieke kerstthema in rood en groen, soms met wit. Ook is er traditiegetrouw aandacht voor goede doelen, De tuinbranche heeft dit jaar een gezamenlijk goed doel waarvoor in de shows gestreden wordt: de KiKa-Kerstbal, waarvan de opbrengst is voor Stichting Kinderen Kankervrij. 

Verkiezing Beste Kerstshow 2018 

Van de deelnemende tuincentra zijn er per categorie drie genomineerd door een vakjury, die uiteindelijk één tot winnaar uitroept. Dat gebeurt op grootte van de winkel (niet op grootte van de kerstshow) in de categorieën: klein (tot 5.000 m2), middel (5.000-10.000 m2) en groot (groter dan 10.000 m2).

Coppelmans Helmond winnaar Beste Kerstshow van Nederland categorie Klein 

De eerste prijs is gevallen in Helmond. Volgens de jury was de kerstshow van Coppelmans Helmond écht kerst. Het thema is ‘Home sweet home’ en de show kenmerkte zich volgens de jury door een sfeervolle nostalgie, in fijne trendkleuren, die de woonkamer tot een plek maken waar je echt tot rust  komt.Bij Coppelmans Helmond zijn er hoge etalages gemaakt in zwart en bezoekers lopen van hoogtepunt naar hoogtepunt met kamerplanten als groene hart van de show.

Verkiezing groot succes 

De verkiezing van De Beste Kerstshow beleeft dit jaar haar vijfde editie. Net als voorgaande jaren is het animo onder tuincentra groot, dat blijkt uit het grote aantal deelnemers. De competitie is een initiatief van tuincentrum-vakblad TuinZaken, in samenwerking met brancheorganisatie Tuinbranche Nederland. 


Dit nieuwsbericht is 194 keer bekeken

X
X