Nieuws

Weten waar textielcontainers staan in Helmond en wat er in mag?

Door Dit is onze wijk.nl

Zit uw kledingkast overvol met kleding of schoenen die u nooit meer gebruikt? Bijvoorbeeld omdat het niet meer past? Of omdat het versleten is? Maak er iemand anders blij mee! Zelfs kapotte kleding kan een tweede leven krijgen. 95% van het textiel is namelijk herbruikbaar. Als textiel eenmaal bij het restafval terecht komt, kan het nooit meer worden gerecycled.Cijfers

In 2016 hebben we in Helmond samen 466.413 kilo textiel gescheiden. Dat is gemiddeld meer dan vijf kilo per inwoner. Daarmee kunnen we samen meer dan anderhalf miljoen kilo CO2 besparen. Dat staat gelijk aan ruim acht miljoen kilometer autorijden!


Naast een vermindering van de CO2-uitstoot, zorgt het hergebruik van textiel ook voor een enorme waterbesparing. Ons waterverbruik zit voor 95% in de producten die we kopen. Het maken van een T-shirt kost al snel 2700 kilo water en de productie van één kilo katoen kost 10.000 liter water.


Het recyclen van textiel bespaart dus veel geld, CO2-uitstoot en water. Daarom is het landelijke doel gesteld om de textielinzameling naar zeven kilo per inwoner te verhogen. Helpt u ook mee?


Wat mag er allemaal in de textielcontainer?

Onder textiel verstaan we alles van truien, broeken, sokken tot aan lakens, gordijnen en stropdassen.


Wat wel?Kapotte of intacte kleding
Schoenen
Lakens, kussens en dekens
Lappen, handdoeken, theedoeken en washandjes
Stoffen en leren tassen
Gordijnen en vitrage
Petten
Riemen
Sjaals, handschoenen en mutsen
Stropdassen

Wat niet?Matrassen
Ernstig vervuild textiel
Nat textiel
Vloerbedekking
Tapijten

Textielcontainers in Helmond

Wilt u weten waar de textielcontainers bij u in de buurt staan? Kijk dan op de kaart bij www.deafvalapp.nl.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws

www.ditisonzewijk.nl

Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 

Twitter: @ditisonzewijk

Google+ Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

53 totaal aantal vertoningen, 53 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant