Nieuws

Verwenmiddag Rivierenhof erg verrassend…

Door Dit is onze wijk.nl
Verwenmiddag

Vandaag was er een verwenmiddag voor de bewoners en hun familie in de Rivierenhof en de opkomst was opmerkelijk. De zaal zat helemaal vol. Het bleek geen middag met spelletjes of zingen, maar grotendeels informatief en verrassend. Ook geen urenlange toespraken en diavoorstelling.


De organisatie  van deze middag bestond uit Stefanie Aarts, Claudia Zuidema en Monique Fieten, alle drie hebben ze met de (oncologische) zorg en/of ouderdom te maken en zijn zelfstandig onderneemsters. Samen vormen zij Love, Care & Inspiration en dit eerste evenement was volledig gericht op wat er allemaal binnen de gezondheidszorg te vinden is voor de ouderen.


Veel informatie


De middag bood inspiratie en informatie over steunkousen, drukkleding, protheses, prothese lingerie en -badmode. Ook aanwezig waren twee dames van de KWF. Zij zouden de opbrengst van de loterij die er gehouden werd in ontvangst nemen dus werd er flink wat loten gekocht en verkocht.


Er waren mooie en hele nuttige prijzen te winnen: van schoonheidsmiddelen tot zalfjes en zelfs tandpasta. Een paar mooie grote prijzen waren een luxe badjas, een gratis behandeling van de huis pedicure Voetlicht (Sandra Coolen), een gratis gelaatbehandeling bij Schoonheidssalon Helion (Monique Fieten), een gratis paar kousen van AVC Zorg (Stefanie Aarts) en een cadeaubon t.w.v. vijftig euro voor een mooi lingeriesetje of badkleding geschonken door Pure Mammacare (Claudia Zuidema). Wat wil een mens nog meer!


Na enkele korte toespraken en een presentatie over geluk met daarin een korte mindfulnessopdracht kregen de mensen een modeshow te zien met modellen die (prothese)lingerie en -badkleding in combinatie met steunkousen en drukverbandmiddelen showden.


Je merkte wel dat sommige mensen erg verbaasd keken naar de nieuwe soorten drukverbandmiddelen en kousen die tegenwoordig heel makkelijk aangetrokken kunnen worden. Dus de tijd van wachten op de thuishulp is bijna voorbij.


De senioren konden, als zij het op prijs stelden, ook de nagels laten lakken, iets wat niet vaak voor komt.


Het verhaaltje van de dames van KWF was ontroerend; zij vertelden wat zij veelal deden en besloten met de mededeling dat zij bezig waren met de organisatie van een nieuwe Samenloop voor Hoop op het terrein van HAC in Stiphout.


De dames hadden ook de zakjes bij zich die men kon krijgen voor de Kaarsenceremonie. Bij SamenLoop voor Hoop komt men samen om dierbaren te herdenken en elkaar te steunen. Ook om te vieren dat er mensen de kanker overwonnen hebben. Men kan dan een wens of persoonlijke boodschap op de zak schrijven die dan weer langs het wandelparcours wordt gezet zodat de wandelaars omringd door het licht de nacht door kunnen komen.


Men kan nog mee doen aan een Samenloop voor Hoop door een team te vormen van familie, vrienden of vriendinnen, collega’s of verenigingsleden. Op die manier zamelen ze allemaal geld in.


Voor meer informatie kunt u mailen naar samenloopvoorhoop@kwf.nl of een telefoontje naar nummer 0900 – 2020041. De dames van Love, Care & Inspiration zullen in ieder geval ook aanwezig zijn tijdens de Samenloop voor Hoop want zij vinden het belangrijk om goede doelen te ondersteunen binnen de gezondheidszorg.


De middag verliep gezellig maar wel snel. Toch bleek dat er veel mensen nieuwsgierig waren naar de nieuwe methoden en mogelijkheden van de druk- en prothesekleding, want na afloop was er volop tijd voor vragen en dat was ook nodig.


Mocht u als lezer nu iets meer wil weten over Love, Care & Inspiration en steunkousen, drukverbandmiddelen, prothese(kleding) en creatieve mindfulness kunt u mailen naar Stefanie Aarts: info@avczorg.nl of op de Facebook site kijken van Love, Care & Inspiration. Het is zeker de moeite waard!


Aan het eind van de middag mochten de dames van de KWF een cheque ontvangen van honderdeenenzestig euro. En gingen alle aanwezigen naar huis met een goed gevulde goodiebag (mede gesponsord door IGO Post). Niet slecht voor een gezellig middagje…


 


Verslag en fotografie: Hans Choufoer


 


 

77 totaal aantal vertoningen, 77 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant