Nieuws

Vernieuwd Mondriaanplantsoen in Helmond-Noord geopend

Door Dit is onze wijk.nl

Woensdag 31 mei heeft wethouder Erik de Vries (Stedelijk Beheer) het geheel vernieuwde Mondriaanplantsoen aan de Jan Tooropstraat in Helmond –Noord geopend. Het bijzondere aan dit project is dat het is uitgevoerd in nauwe samenspraak met de buurtbewoners.


Erik de Vries: “Dit is een project dat navolging verdient. Een mooi voorbeeld van wat we in het vakjargon co-creatie noemen. We zien als gemeente graag dat bewoners zelf initiatieven nemen. Het is dan aan organisaties als de wijkraad, de Lev-groep en natuurlijk ook de gemeente om die initiatieven te koesteren en van harte te ondersteunen.”


De nieuwe inrichting was een initiatief van de buurtbewoners, die samen met de gemeente een inrichtingsplan hebben gemaakt. De bewoners zijn zelf met dit plan de buurt in gegaan om te kijken of er draagvlak was. En dat was er. Vervolgens heeft de gemeente het plan verder technisch uitgewerkt en kon de schop in de grond. Het resultaat mag er zijn!


Wethouder De Vries dankte iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit project. “Jullie mogen hier best trots op zijn. Het zijn juist dit soort kleinschalige projecten die goed zijn voor de samenhang in de buurt en die mensen bij elkaar brengen,” aldus de wethouder.  De Wijkraad deed daadwerkelijk een duit in het zakje door een picknickset te schenken. Tot slot riep de wethouder de buurtbewoners op om het nieuwe plantsoen vrij van zwerfvuil, onkruid en andere rommel te houden en reikte daarvoor een aantal papierprikkers uit.


Meer-Helmond-Noord-digitaal-wijk-nieuws:

www.ditisonzewijk.nl

Facebook:  Helmond-Noord

Twitter:  Ditisonzewijk

Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

16 totaal aantal vertoningen, 16 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant