Nieuws

Trots op het resultaat; Speeltuin Helmond-West opent zondag 2 juli

Door Dit is onze wijk.nl

De speeltuin Helmond-West heeft een metamorfose ondergaan. Niet alleen de speeltuin is heringericht ten gevolge van de aanleg van de Kasteelherenlaan, maar tegelijkertijd heeft het bestuur de plannen gerealiseerd tot het komen van een mooi nieuw functioneel paviljoen, passend in deze tijd. Het paviljoen is duurzaam door het gebruik van isolatieglas, vloerverwarming, zonnepanelen en een groen dak. De vernieuwde speeltuin werd op 26 maart door kinderen van basisschool Westwijzer geopend. Het paviljoen wordt op zondag 2 juli om 11.00 uur geopend door burgemeester Blanksma in het bijzijn van relaties en sponsors. Daarbij wordt ook het nieuwe logo van de speeltuin onthuld en worden de vlaggen met het nieuwe logo in top gehesen.

Foto: Beheerder Sjef Filippini, secretaris Truus Bousie (beiden staand), voorzitter Clemens Smits en bestuurslid Hans van Bussel(beiden zittend). Allen trots op het resultaat van de nieuwbouw in de speeltuin Helmond-West. Het met de duurzame groene uitstraling wordt zondag 2 juli officieel in gebruik genomen (Foto Cofoto.nl Mario Coolen). 


Om 13.00 uur gaat de speeltuin open en is iedereen van harte welkom om het paviljoen te komen bekijken. Natuurlijk is er aan de kinderen gedacht: de GGD zal een fruitbuffet verzorgen, er zijn springkussens, optredens van circus Jacona en voor alle kinderen is er een gratis traktatie. En de entree is gratis! Clemens Smits en Hans van Bussel zijn unaniem: ‘Dit prachtige paviljoen kon alleen tot stand komen dankzij de gezamenlijke inzet van vele vrijwilligers en zeker niet te vergeten de bedrijven die hebben meegedacht en gewerkt om de vernieuwde speeltuin te realiseren: Ontwerpbureau buroBlad, LX Architecten, Bouwbedrijf Van den Heuvel en hoveniersbedrijf Du Pré. Ook dankzij de sponsors, gemeente Helmond en enkele geldschieters. Wat wij met z’n allen voor elkaar hebben gekregen, dat is toch geweldig, daar zijn we dan ook erg trots op!’ In het nieuwe paviljoen zijn vijf ruimtes: de open ‘glazen’ kantine en het stenen gedeelte met daarin de keuken, toiletten, vergaderruimte en de berging. Ook het IVN Helmond krijgt een eigen ‘clubhuis’ binnen het paviljoen. De omgeving van de speeltuin en de duurzame opzet van de nieuwbouw passen goed bij de natuurbeschermingsvereniging.


Meer-Helmond-West-digitaal-wijk-nieuws:

www.helmond-west.ditisonzewijk.nl

Facebook: Helmond-West

Twitter: @ditisonzewijk

Google+ Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #Ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

18 totaal aantal vertoningen, 16 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|Doorsturen

Digikrant