Nieuws

Someren maakt zich op voor 55e Kennedymars

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

In het weekend van 1 en 2 juli staan Someren en omgeving weer in het teken van de Kennedymars. Duizenden lopers gaan de uitdaging aan om 8, 40 of 80 kilometer af te leggen. Samen met tienduizenden bezoekers en omwonenden maken zij de Kennedymars tot één groot feest dat je niet mag missen!

Op de boerderij met de Mini Kennedymars

Het Kennedymarsweekend begint op zaterdag 1 juli met de 46e Mini Kennedymars. Honderden lopertjes starten dan om 13.00 uur met hun uitdaging om 8 kilometer te lopen en de felbegeerde medaille in de wacht te slepen. Na inspanning volgt ontspanning en die is volop te vinden op het Wilhelminaplein. Zo zijn er onder andere een rodeopaard, skippybalrace, oud Hollandse spelen, een ballonnenclown, maïszandbakken, springkussens en een mobiele kinderboerderij! Ook kun je knutselen, je laten schminken en nog veel meer ander leuke activiteiten. Natuurlijk is mascotte Jack er ook weer bij!

Bandjes voor ouders en begeleiders

Vanaf dit jaar is er een bandje speciaal voor ouders/begeleiders die meelopen tijdens de Mini Kennedymars. Hiermee mogen zij tijdens de wandeling ook gebruik maken van al onze faciliteiten. Deze bandjes zijn verkrijgbaar voorafgaand aan de start van de Mini Kennedymars op 1 juli. Een bandje kost €2,50 en is verplicht voor elke ouder/begeleider die mee loopt tijdens de Mini Kennedymars.

Startschot door vertrekkend burgemeester Veltman

De ceremonie voor de start van de Kennedymars begint om 20.30 uur op het Wilhelminaplein. De band ’t Luchtorkest warmt de wandelaars en het publiek op het plein op. Tussen 21.00 en 21.30 uur ontsteken de lopers van ’t Jasper Sport het Kennedyvuur, nadat zij de estafetteloop hebben volbracht. Na het hijsen van de vlaggen en diverse woordjes geeft vertrekkend burgemeester Alfred Veltman het startschot voor de 55e Kennedymars. Als de wandelaars zijn begonnen aan hun uitdaging spelen ’t Luchtorkest en vervolgens de band Trigger op het podium op het Wilhelminaplein.

Volg de wandelaars live

Vanaf dit jaar zijn de wandelaars live te volgen via een compleet vernieuwde app. Daarnaast kunnen wandelaars zelf hun belevenissen snel delen op social media door bijvoorbeeld een selfie te maken in een Kennedymarskader of door direct berichten te plaatsen op hun accounts. Natuurlijk zijn ook het recente nieuws, het weerbericht en de routes met alle posten te vinden. Voor de wandelaars is er nog een grote verandering. Vanaf dit jaar wordt er gebruik gemaakt van een nieuw scansysteem. Lopers krijgen een chip die ze vastmaken aan hun veters. Hiermee is het handmatig scannen verleden tijd. Het scannen gaat automatisch doordat ze over speciale matten lopen.

 

|Doorsturen

Digikrant