Nieuws

Phileutonia & Friends in Stadspark De Warande

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia organiseert op zondag 9 juli in Stadspark De Warande voor de 22e keer haar jaarlijkse muziekevenement ‘Phileutonia & Friends’. Deze keer staat het programma geheel in het teken van de jeugd en dat wil niet alleen zeggen ‘voor de jeugd’ maar ook ‘door de jeugd’. Het programma begint om 12.00 uur en eindigt omstreeks 19.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Daarbij kunt u denken aan de jeugdige muzikanten uit de eigen geledingen van Phileutonia, zoals het Pieporkest en de Tikgroep, maar ook aan een optreden van de jongeren onder het publiek die uitgenodigd worden om op het podium een swingend nummer te maken. Daarnaast zal het aanwezige publiek worden verrast met optredens van de Rimboband, de slagwerkgroep van Phileutonia, dansoptredens van Studio Danstique en dansschool Reniers en het Philbee orkest. De avond zal als altijd worden afgesloten met een spetterend optreden van het Harmonie orkest.

Scholenprojecten

Phileutonia & Friends wil haar publiek niet alleen amuseren maar ook interesseren en enthousiasmeren. Dit vanuit de gedachte dat de vereniging vindt dat muziek en muziekonderwijs belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de jeugd. Daarom verzorgde harmonie Phileutonia muzikale workshops voor de leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van enkele Helmondse basisscholen. Onder professionele leiding van ervaren muziekdocenten maakten deze kinderen gedurende een aantal weken kennis met het zelf muziek maken, de instrumenten en de harmonie. Een aantal van hen vond het samen muziek maken zo leuk, dat ze verder gingen. Ze leerden de basisbeginselen van het muziek maken en ze kregen een eigen instrument waar ze naar hartenlust op konden spelen en oefenen. Op Phileutonia & Friends zullen ze het resultaat van deze lessen laten horen tijdens hun eerste podiumoptreden. Dus kom op zondag 9 juli naar de Warande en geniet van het enthousiasme en de muzikaliteit van de muzikanten, van de sfeer en de gezelligheid. Voor meer informatie www.phileutonia.nl

|Doorsturen

Digikrant