Nieuws

Oude ambachten, muziek, eten en drinken tijden Boeremèrt

Door Mario van Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

Brouwhuis- In 1983 werd voor de eerste keer de Boeremèrt Brouwhuis georganiseerd, nu is het 2017 en is de 35e Boeremèrt in aantocht. Op 1e Pinksterdag 4 juni bent u weer van harte welkom, vanaf 11.00 tot 18.00 uur is de mèrt open en aansluitend aan de mèrt kunt u nog genieten van het dorpsfeest op het pleintje.

Brouwhuis + Boeremért = een begrip met Pinksteren (Foto’s Cofoto, Mario Coolen).

Natuurlijk zijn er als vanouds de oude ambachten zoals: de tinnengieter, boekbinder, touwslager, stoelenmatter enz. en de oude tractoren, ook zijn er veel hobbyisten aanwezig, de rest van de kramen wordt ingevuld door de commerciële kramen. Ook lopen er mensen rond die zo uit de beginjaren van de vorige eeuw zouden kunnen zijn ontsnapt. Naast de kerk is de oude boerderij weer opgebouwd waar diversen activiteiten zullen plaatsvinden. Voor de kinderen zijn er natuurlijk weer de vertrouwde kinderspelen, met o.a. een springkussen, vliegtuigmolen, treintje, oud Hollandse spelen. De Scouting zorgt weer voor de kabelbaan waarvan de kinderen kunnen afdalen, en op het kinderplein staat een draaimolen en een vliegtuigmolen. Voor eten en drinken kunt u terecht op één van de twee horecapleinen met o.a. varken aan het spit, hamburgers, beenham, worsten en de overheerlijke streuf (pannenkoeken). Ook is er muziek aanwezig en zijn er diversen optredens van dansgroepen zoals Dédé Dance en Free Dance Beat. Ook is de kinderboerderij aanwezig met leuke dieren waarmee de kinderen kunnen knuffelen. Dit jaar kunnen kinderen ook op de foto met een Minion (uit de film verschrikkelijke Ikke) en Olaf uit de film Frozen. Er zijn twee brandweerwagens van Bavaria en twee brandweerwagens uit het Jan Visser Museum; deze wagens komen normaal gesproken niet buiten het museum maar dit jaar komen ze naar de Boeremèrt.

Veel en gezellige muziek

De muziek overdag wordt dit jaar verzorgd door DoeMarWa uit Bakel en Bressband BOB uit Best, Dweilorkest Navenant uit Helmond. Tussen 17.00 en 18.30 uur is er een optreden van zanger Bas uit Wageningen; Bas gaat proberen de boel in Brouwhuis op zijn kop te zetten, zijn motto is dan ook: Springen Nondeju. Het avondprogramma wordt dit jaar verzorgd door de Coverband Perfect Mess, tot 23.00 uur spelen ze op het grote horecaplein. Voor meer info www.boeremertbrouwhuis.nl en op Facebook: Facebook.com/boeremertbrouwhuis

De Boeremèrt Brouwhuis wordt georganiseerd door zeven verenigingen: S.J.C de Brouwhaasjes, C.V. de Brouwhazen, E.H.B.O. Brouwhuis, K.B.O. Brouwhuis, V.V. Bruheze, Zijactief Brouwhuis en Scouting Brouwhuis. Een groot gedeelte van de opbrengst komt weer ten goede aan deze verenigingen.

|DoorsturenDigikrant