Nieuws

Opleveringsfestijn in Weverspoort

Met bewoners en genodigden werd op 30 augustus een Opleveringsfestijn gehouden van de bouwprojecten Vliervlinder, Zomervlinder en Keizersmantel in de buurt Weverspoort in de Helmondse binnenstad. Het gaat om 46 huur- en koopwoningen tussen de Heistraat en het Weverspark die tussen april en medio juli werden opgeleverd door Adriaans Bouwbedrijf.

Wethouder Stienen van Volkshuisvesting zegt blij te zijn met deze prachtige toevoegingen aan de stad. “Dit is wat we voor ogen hadden toen de herstructurering van de binnenstad ruim tien jaar geleden begon. Woningbouwverenigingen en de gemeente investeren al jaren om de binnenstad steeds mooier te maken.” Directeur-bestuurder van Woonpartners Van Heeswijk feliciteert de huurders én kopers van de woningen met hun plek. “Sommigen woonden al in de binnenstad, voor anderen is hun woonplek echt een kennismaking met deze omgeving. Samen starten in een nieuw huis betekent daadwerkelijk samen leven, een goede buur zijn en nieuwe mensen leren kennen.”

Elkaar leren kennen én Helmond leren kennen gebeurde tijdens de ludieke Helmond Quiz. Die werd begeleid door het duo Meet en Greet, twee opvallende dames die de aanwezigen ondervroegen over kenmerkende Helmondse producten, gezegdes en personen. De jongste en oudste aanwezige bewoners openden daarna de zomerbarbecue. Hier kwam zelfs tv-kok Mounir Toub (tv-kanaal 24 Kitchen) nog mee bakken.

Momenteel wordt er door Bouwbedrijf Reuvers Profero gewerkt aan de bouw van 69 woningen tussen de Pastoor Van Leeuwenstraat en de Wolfstraat. De verhuur verloopt via hen. Andere delen uit de wijk worden ook nog vernieuwd. Woonpartners is bezig om dit samen met de gemeente te ontwikkelen. Zodra meer bekend is, worden de buurt en anderen daarover geïnformeerd.

|DoorsturenDigikrant