Nieuws

OBS De Lindt in Stiphout bij de laatste 3 van de Generation Discover bright ideas challenge

Door Dit is onze wijk.nl

De winnende basisschoolteams van de Generation Discover bright ideas challenge hebben creatieve ideeën bedacht met een focus op efficiënter gebruik van grondstoffen en energiebronnen. Uit bijna 200 inzendingen selecteerde de jury drie regiowinnaars. In Zuid Nederland hebben leerlingen van de basisschool Slingertouw, OBS De Lindt en de scholieren van KC Kleinerf de meest creatieve ideeën ingezonden. Deze bright ideas worden gerealiseerd in virtual reality en gepresenteerd tijdens de tweede editie van het Generation Discover festival in oktober op het Malieveld in Den Haag. Hier worden tevens de landelijke winnaars door de jury bekendgemaakt.


 


De winnende ideeën


Het team van de basisschool OBS De Lindt uit Helmond ontwierp innovatieve windmolens, waar zonne-, water- en windenergie samenkomen en ook lucht gefilterd wordt. Eindhovense scholieren van de Slingertouw ontwikkelden Food Makers. Dit is een ondergrondse moestuin, waar zonne-energie via reflectoren binnenkomt en waar regenwater wordt gefilterd en hergebruikt voor de productie van voedsel. De leerlingen uit groep 7 van de KC Kleinerf uit De Mortel bedachten een oplossing voor het waterprobleem in warme landen. Via een pomp- en filtersysteem willen ze schoondrinkwater voor mensen in afgelegen dorpen realiseren.


 


De jury


De ideeën worden beoordeeld door een indrukwekkende jury bestaande uit drie experts, Dylan Haegens en Buddy Vedder. Ben Feringa, Nobelprijswinnaar voor Scheikunde is de energie-expert. Néné Barry, werkzaam voor internationale delta-projecten, is de water-expert en Atze Jan van der Goot, uitvinder van de plantaardige biefstuk, is de voedsel-expert. Dylan Haegens, YouTube sensatie en Buddy Vedder, acteur, presentator en performer sluiten het rijtje af en brachten de afgelopen periode de challenge onder de aandacht bij de jonge doelgroep. Kijk hier voor meer informatie over de juryleden.


 


Ontdekkers van de toekomst


De bright ideas challenge stimuleert groep 7 leerlingen om na te denken over hoe wetenschap en technologie oplossingen kunnen bieden voor uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel. Door mee te doen aan de challenge ontdekken de scholieren dat zij zélf allerlei slimme ideeën kunnen bedenken die een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst, en daarmee de toekomst van ons allemaal.


 


De bright ideas challenge is onderdeel van het Generation Discover programma waarmee Shell in Nederland jongeren wil inspireren om de ontdekkers van de toekomst te worden. Benieuwd naar het eindresultaat van deze eerste drie regiowinnaars? Bekijk hun inzendingen hier. Wil je volgend schooljaar zelf meedoen? Schrijf je dan hier in.


Meer-Stiphout-Warande-digitaal-wijk-nieuws:

www.stiphout-warande.ditisonzewijk.nl

Facebook: Stiphout-Warande

Twitter:  @ditisonzewijk

Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #Ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

23 totaal aantal vertoningen, 23 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|Doorsturen

Digikrant