Nieuws

Nieuwe locatie en nieuwe keuken voor Jobfactory

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

Een nieuw pand én een nieuwe keuken. Diverse sociaal-maatschappelijke initiatieven zijn van de Kanaaldijk N.O. naar de Engelseweg verhuisd. De keuken vormt het kloppend hart van deze plek. Deze is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Naast de Jobfactory van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO), zijn hier ook de Super Sociaal (supermarkt voor minima), de Ruilwinkel (diensten en producten ruilen) en cliënten van GGZ te vinden. De verhuizing was noodzakelijk, omdat aan de Kanaaldijk N.O. appartementen gebouwd worden.

Sociaal restaurant

De keuken vormt het kloppend hart van het verbouwde pand aan de Engelseweg. Hier biedt SMO met Jobfactory trainingen aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze kunnen zo een certificaat voor keukenassistent behalen. Tevens krijgen leerlingen van De Korenaar (school voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften) hier les. Het sociale restaurant zorgt voor de nodige reuring in het gebouw. ‘Mensen met een kleine portemonnee kunnen hier genieten van een maaltijd’, vertelt Jurgen Feuerriegel, bestuurder bij SMO. ‘In het restaurant en in de keuken ontmoeten diverse mensen elkaar, van jong tot oud. Dat zorgt voor een bepaalde dynamiek.’

Verbouwing

Feuerriegel is erg blij met de nieuwe stek. ‘Dit is een pand met uitstraling.’ De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door giften van diverse fondsen. Zo droeg het Coöperatiefonds van Rabobank Helmond bij aan de keuken.

Ontmoetingsplek

Margriet Swinkels nam de aanvraag bij het Coöperatiefonds samen met twee medeadviseurs in behandeling. Ze vertelt: ‘Het sprak ons direct aan dat mensen met een afstand zo de mogelijkheid krijgen om mee te doen aan de maatschappij.’ De gedwongen verhuizing van de diverse organisaties brengt flink wat kosten met zich mee. ‘Samen hebben we gekeken naar iets waar wij aan kunnen bijdragen. Het restaurant is een belangrijke ontmoetingsplek. Daarnaast kun je de keuken bij een eventuele verhuizing weer meenemen, een duurzame investering dus.’ Al met al wilden wij dus graag bijdragen aan deze keuken!’ Het sociale restaurant is in de middag geopend. Op termijn wordt er wellicht ook een avondmaaltijd aangeboden. De Jobfactory is te vinden aan de Engelseweg 127 in Helmond.

|Doorsturen

Uw reactieDigikrant