Nieuws

Koning Tiny Bogers prolongeert titel

Zilver en eeuwige roem voor Tiny Bogers. Hij prolongeerde zijn koningstitel en mag zich de komende twee jaar koning van gilde St Antonius Abt noemen (Foto Pierre Snijders).

Onder ideale weersomstandigheden heeft het Gilde St. Antonius Abt afgelopen zondag de festiviteiten rondom het koningschieten gehouden. Burgemeester Elly Blanksma en Pastoor John van de Laar waren hierbij ook aanwezig. De regerende koning Tiny Bogers werd ontdaan van zijn konings attributen waarna het schieten om de nieuwe titel kon beginnen. Eerst schoten de kerkelijke vertegenwoordiger en daarna de wereldlijke, de gildeheren, beschermheer en oud-koning, waarna de gildebroeders en zusters hun schoten losten op de geprepareerde houten vogel. Deze bleek uit “goed hout” gesneden te zijn en was erg taai. Na een spannende wedstrijd was het Tiny Bogers, de oud-koning, die met het 177e schot het laatste restje van de vogel naar beneden haalde en zijn titel prolongeerde. Hij werd daarna als nieuwe koning van St. Antonius Abt Mierlo-Hout voor 2 jaar geïnstalleerd.

Hierna streden de aanwezige Vrienden van het Gilde om de wisseltrofee. Vele vrienden waren gebrand om die wisseltrofee binnen te halen maar uiteindelijk was het Karel Steenbakkers die bij het 86e schot de vogel omlaag te halen. De wisseltrofee, bloemen en de eeuwige roem werden zijn deel. Tot slot werden alle aanwezige toeschouwers in de gelegenheid gesteld om te strijden om het zgn. Erekruis of te wel dagkoning. Han Smits was de gelukkige en haalde bij het 78e schot de laatste restjes omlaag. Ter ere van het behaalde koningschap van Tiny Bogers zal op zaterdag 16 september van 18.00 – 19. 00 uur hem een receptie worden aangeboden op het gildeterrein aan de Heeklaan. “t Gilde nodigt hierbij alle Mierlo-Houtse verenigingen, gildes en Mierlo-Houtenaren uit. U bent van harte welkom.

|Doorsturen

Uw reactie

Digikrant