Nieuws

Jubileum OBS De Stroom: een week van plezier en leuke dingen-dagen…

Door Dit is onze wijk.nl
De

Deze week bestond OBS De Stroom al dertig jaar. Reden voor een feestje dus, zo vond de directeur Maarten Jakobs. Zijn collega’s waren het daar roerend mee eens dus bedachten ze samen hoe ze dit konden vieren. Door dat het een enorm hecht en sterk team was (vertelde Maarten mij)  was het al gauw bedacht en georganiseerd. Dus werd week 22 een feestweek. En hoe. Er was een rare haren dag, iedereen mocht gekke dingen doen  met de haren en zo naar school komen. Er was een pyjamadag, en een van de hoogtepunten (maar niet het grootste hoogte punt, dat volgde vrijdag) was met de hele school een dagje naar Toverland in Sevenum. Dus stonden er twee grote bussen geparkeerd bij de Zonnesteen waar alle kinderen en begeleiders kwetterend en roepend opgewonden instapten zodat het weer direct stil was in de straat. Tja, en toen was het vrijdag.


Er stonden twee grote gebeurtenissen op de lijst. Een er van was de onthulling van de nieuwe graffiti muur die ontworpen en getekend was door de graffiti kunstenaar Jordy Vrugt. Hij had de tekeningen gemaakt en de kinderen van de Stroom moesten het zelf in kleuren met de spuitbussen. Daarnaast was er nog een workshop van Urban Sherman and the Humble Beats. Daar leerden de kinderen dansen op “coole” muziek. En het geheel zou geopend worden door de directeur en de wethouder Margriet de Leeuw. Een spannende dag dus voor de kinderen. Toen de kinderen aankwamen op school werden ze gelijk opgevangen door Sherman en werden in een groep gezet waar zij de bewegingen moesten na doen die hij voor deed. Het ging zo goed, dat het niet lang duurde of de kinderen stonden allemaal te bewegen op de gave muziek. Na een tijdje werden de kinderen bijeen geroepen voor de opening. En de juf, Tessa Hendriks, een charmante dame die bevangen was door de muziek, liep voorop met de kinderen in een lange rij achter haar aan op de maat van de muziek richting de rest van de bezoekers. Daar volgde een speech van de directeur die al gauw de microfoon overgaf aan de wethouder die het woord nam. Toen zij verteld had dat Brouwhuis trots mag zijn op hun onderwijs kreeg de ontwerper van de graffiti muur het woord voor de onthulling.

En dan eindelijk na al die speeches, haalden de kinderen die al dat gepraat maar saai vonden opgelucht adem en volgde de onthulling en werd een prachtig gekleurde muur met allerlei kleurtinten zichtbaar. Eerlijk gezegd was het best wel een mooi gezicht. Allerlei kleuren die de naam De Stroom lieten zien en de wetenschap dat de leerlingen dit zelf hadden gemaakt. En toen eindelijk kwam het moment waar iedereen op zat te wachten. Zelfs de juffrouwen en de andere grote mensen hadden het al gemerkt. Een lekkere geur van friet en frikadellen… En dat klopte ook. Als afsluiting van deze ongewone week stond er een grote frietkar waar iedereen een zak friet en snacks konden halen.


Zij konden kiezen uit een frikadel, bami schijf, kipkorn, kaassoufflé of kroket. Het leek wel alsof ze twee dagen niet gegeten hadden en iedereen haastten zich naar de auto. Ondertussen hadden de leerkrachten overal dekens en lakens op de grond gelegd, dus de kinderen konden lekker buiten in het zonnetje de snacks en de patat opeten. Ze mochten zelfs nog een tweede snack halen. Op het plein zag je alleen nog maar knauwende kinderen die zaten te genieten. Het was een geweldige week geweest. En er was er niet een die gezegd had dat het niet leuk was. En nu staat er weer een lang weekend voor de deur, wat wil men nog meer…


Er werd mij gevraagd iets te vertellen over de Stroom; helaas is er een gerucht die de ronde doet dat de school De Stroom zou gaan sluiten. Dat is absoluut niet het geval. Dertig jaar geleden groeide de Stroom mee met Brouwhuis die toen steeds groter werd. Er waren toen zo’n tweehonderd leerlingen en door de jaren heen is dit aantal wel verminderd. Het blijkt dat er minder gezinnen met kinderen komen wonen in Brouwhuis. Dat neemt niet weg dat de school daardoor inkrimpt. Integendeel, de school heeft grootse plannen. Er zijn plannen om volgend jaar samen iets te doen met Lela. Een peuterspeelzaal en een kindopvang. Dus wie praat er over sluiten? En het gaat erg goed met De Stroom en iedereen is dik tevreden. En zo hoort het ook…


Verslag en fotografie: Hans Choufoer


Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws:

www.ditisonzewijk.nl

Facebook:  Brouwhuis

Twitter:  @ditisonzewijk

Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

11 totaal aantal vertoningen, 11 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant