Nieuws

Jeugdvereniging De Vonk bouwt mee aan de toekomst van de Annawijk

Door Dit is onze wijk.nl

Woningbouwcoöperatie woCom gaat de komende jaren op grote schaal woningen renoveren in de Helmondse Annawijk.

Op een warme zomeravond was ons team aanwezig in buurthuis St. Anna waar de jeugdleden van De Vonk hun ideeën over een nieuwe wijk deelden voor DIOW.TV.

Voor de camera vertelden zij hoe hun wijk er in 2030 uit zou moeten zien, waarbij de duurzaamheid toch de boventoon voerde.


Jeugdvereniging De Vonk 


Projectleider Peter Baetsen van woningcorporatie woCom vond het een goed idee om de jeugd van de Annawijk te laten nadenken over hoe zij hun wijk willen zien.

De kinderen van jeugdvereniging De Vonk maakten een maquette en vertelden daarbij wat hun wensen zijn: mooie huizen met zonnepanelen, wind en waterkracht. Duurzame woningen in een energievolle wijk, met een voetbalveldje, skatepark, klimrekken en een crossbaantje, de jeugd had ideeën genoeg. ‘En als al die plannen worden uitgevoerd, dan wil ik later wel in deze wijk wonen,’ vertelt een van de jeugdleden.


Voorlichtingsavond Annawijk


Donderdagavond werden in buurthuis St. Anna de plannen van woningcorporatie woCom gepresenteerd door de belangengroep Annawijk in samenwerking met de gemeente Helmond. Wethouder Frans Stienen was hierbij aanwezig. Tijdens de avond werd verteld hoe woningcorporatie woCom de huurwoningen wil gaan opknappen. Er worden woningen gerenoveerd maar er worden er ook afgebroken en er komt nieuwbouw. Er werd getoond hoe de straten en het groen er uit kunnen gaan zien. Er werd aan de bewoners gevraagd hoe zij dachten over het parkeren in de wijk.

De gemeente gaat inventariseren welke zaken aangepakt moeten worden. Daarbij hoort ook de veiligheid en het ‘samen leven en samen doen’ in de wijk.

Vele wijkbewoners hebben aan de oproep gehoor gegeven en over de plannen gesproken. WoCom heeft aangegeven de bewoners bij de plannen te willen betrekken.

Via de belangengroep Annawijk wordt er samen met woCom, gemeente Helmond en de LEVgroep structurele terugkoppeling gegeven over de plannen.


Tekst Anja Donkers

Camera & Montage Mario Coolen

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:

www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl

Facebook: Helmond-Centrum

Twitter: @Helmondcentrum

Google+ Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws-over, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

9 totaal aantal vertoningen, 9 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|Doorsturen

Digikrant