Nieuws

Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, Pollennieuws en Buienradar werken gezamenlijk aan een nieuwe hooikoortsradar

Door Dit is onze wijk.nl

Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, Pollennieuws en Buienradar werken gezamenlijk aan een nieuwe hooikoortsradar. Daarop wordt voorspeld hoeveel pollen er de komende uren in de lucht zweven.


De pollenvanger van het Elkerliek is een soort stofzuiger met voorin een plakstrip waar langs dwarrelende pollen aan blijven kleven. De gegevens worden gecombineerd met de weersvoorspellingen. Regen wast namelijk de lucht weer schoon.


‘Je hebt er als hooikoortspatiënt niet zo veel aan hoe het er morgen voor staat. Je wil naar de actuele situatie kijken, net als bij buienradar. Om te zien hoe laat je vandaag kan gaan sporten, bijvoorbeeld’, zegt Mieke Koenders, laboratoriumspecialist Klinische Chemie bij het Elkerliek, tegen het Eindhovens Dagblad.


Het Elkerliek is samen met het Leids Universitair Medisch Centrum de enige plek in Nederland waar pollentellingen plaatsvinden.


Op welke termijn de hooikoortsradar beschikbaar komt is niet bekend.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws

www.ditisonzewijk.nl

Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 

Twitter: @ditisonzewijk

Google+ Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

5 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|Doorsturen

Digikrant