Nieuws

Helmond-West: we hebben een speeltuin om trots op te zijn…

Door Dit is onze wijk.nl
IMG_6112

In Helmond-West  heeft de speeltuin een nieuw en modern paviljoen gekregen, waar men erg trots op kan zijn. Het paviljoen is aangepast naar de moderne uitgave: duurzaam en modern. Isolatieglas, vloerverwarmingen, zonnepanelen en een groen dak en de speeltuin heeft ook een nieuw logo. Tevens heeft het IVN (Instituut Voor Natuureducatie) er een “eigen” plaats en de JIBB verzorgt de beweegtuin die ook een verandering heeft ondergaan. Beheerder Sjef Filippini en voorzitter Clemens Smits zijn trots op hun paviljoen.


Zondag werd er de opening verricht dor burgemeester mevr. Blanksma. Aanwezig waren de relaties en sponsors, mensen van de JIBB en mensen van het IVN. Verder natuurlijk veel vrijwilligers die in de speeltuin werken.


Het was aardig druk en iedereen moest toegeven: het paviljoen zag er heel mooi uit. Vooral de  “glazen” kantine en het gedeelte waar de keuken, de vergaderruimte, de toiletten en het ” clubhuis”van het IVN. Na enkele toespraken van de burgemeester, de voorzitter van de speeltuin en de voorzitter van het IVN werd het tijd om naar buiten te gaan voor de onthulling van het nieuwe bord. Er volgde daarna nog een rondleiding door het park en aangekomen bij de beweegtuin, waar een JIBB medewerker met enkele mensen zich in het zweet werkten, kon de burgemeester het niet laten even mee te doen. Zij kreeg enkele halters in de handen geduwd en tot groot vermaak van de aanwezige pers en andere fotograferende bezoekers. Maar zij liet zich niet kennen en ging netjes in de rij bij de sporters staan en deed de oefeningen braaf mee. Ten slotte beëindigde zij haar oefeningen om het rondje door de speeltuin af te maken en aangezien zij nog meer afspraken had bedankte zij beleefd de mensen van het bestuur en vertrok.


Het is een indrukwekkend paviljoen geworden met een zee van speelruimte. Men zou er zeker een dag zich kunnen vermaken. Buiten de mooie waterpartijen en de schommels zijn er ook indrukwekkende klimtoestellen, een echte originele hangbrug compleet met totempalen en overal lekker zittende picknicktafels. Het zou een ideale plaats kunnen zijn  waar scholen zich een dag kunnen vermaken met de leerlingen. Een ding is zeker, het is een mooie aanwinst voor Helmond…


Verslag en fotografie: Hans choufoer6 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|Doorsturen

Digikrant