Nieuws

Helmond loopt door voor Hoop

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

Ook in 2017 wordt er weer een SamenLoop voor Hoop georganiseerd in Helmond en wel op 9 en 10 september. Vrienden van de SamenLoop hebben de handen ineen geslagen om in tegenstelling tot eerdere berichten dit evenement voor de vierde maal te laten plaatsvinden. Na de edities van 2011, 2013 en 2015 waar meer dan 300 eregasten (survivals) en 3500 lopers hebben deelgenomen en met een opbrengst van 225.000 euro voor het KWF, zijn zij trots dit weer te mogen organiseren.

SamenLoop voor Hoop is het initiatief van KWF. Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren vrijwilligers een SamenLoop voor Hoop. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Het staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF kankerbestrijding. Er wordt niet alleen gewandeld, de teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn leuke activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens. De eregasten bij de SamenLoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel survivors genoemd. Zij staan het gehele weekend in het zonnetje. De 24 uur van Samenloop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement wordt ‘feest van hoop’ gevierd. Er wordt gevierd dat vele mensen kanker al overleven en dat er iets tegen deze ziekte kan worden gedaan. Tegelijk krijgen (ex-) kankerpatiënten steun en worden overledenen herdacht. Natuurlijk kan de organisatie voort op de prima basis die er is gelegd in de voorgaande edities, maar gaat zij naar een nieuwe locatie. Zij zijn bijzonder blij met de maximale medewerking die zij krijgen van het bestuur van atletiekvereniging HAC en voetbalvereniging Stiphout Vooruit, om gebruik te mogen maken van hun fantastische accommodatie. Een accommodatie die het mogelijk maakt om gezien de vele faciliteiten de Loop op een efficiënte wijze te organiseren en zo een maximale opbrengst te genereren voor het uiteindelijke doel, de ziekte kanker maximaal te bestrijden.

Aanmelden

Geen samenloop zonder teams, lopers en Survivors, dus men kan zich aanmelden op de site www.samenloopvoorhoop.n/helmond en voor meer info op Facebook pagina www.facebook.com/SamenloopVoorHoopHelmond raadplegen. Voor diverse verenigingen, en of bedrijven ligt hier een prachtige mogelijkheid om een extra activiteit in te vullen en maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Donderdag 15 juni 20:00 uur organiseert het Bestuur van de Samenloop Helmond een tweede infoavond voor teamcaptains, vrijwilligers en belangstellenden in de kantine van atletiekvereniging HAC aan het Molenven 3 in Stiphout.

|Doorsturen

Digikrant