Sport

Golfers van De Gulbergen steunen Stichting 100WEEKS

Door Ad van Gent

Vorige week woensdag, 23 augustus, werd de jaarlijkse Goed Doelwedstrijd gespeeld door de Heren Senioren van Golfclub De Gulbergen. Met deze traditie geeft men aan dat golfen een sport is waarbij het niet alleen om het spelletje gaat, maar waarbij ook aan organisaties en stichtingen wordt gedacht die een bijdrage goed kunnen gebruiken.

Ruim 80 heren van de Golfclub speelden deze woensdag mee. Zij genoten van een stralende zonnige dag. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd, waarbij het in eerste instantie niet ging om te winnen, maar om een bijdrage aan de Stichting 100WEEKS. Na afloop van de wedstrijd kon een bedrag van € 950 aan deze stichting worden overhandigd.

Selectie
Het goede doel wordt geselecteerd uit een aantal vooraf opgestelde criteria. Van belang is de kleinschaligheid en bij voorkeur een organisatie uit de regio Eindhoven-Helmond. Grotere projecten met een landelijke of internationale organisatie zullen minder kans maken om uitgekozen te worden.

Stichting 100WEEKS
Dit jaar was de keuze gevallen op Stichting 100WEEKS. Een stichting die ervoor zorgt dat vrouwen in derde wereldlanden met € 8 per week binnen twee jaar hun eigen “projectje” hebben opgezet en financieel minder afhankelijk zijn.
Of, zoals de Stichting het zelf verwoordt: “Ruim een miljard mensen voeren iedere dag een strijd om te overleven. Dat zijn vaak vrouwen en kinderen. Zij weten zelf heel goed hoe zij uit de armoede kunnen komen. Door nieuwe betaalmethoden kan geld nu op grote schaal direct deze mensen bereiken. Zelfs in arme gebieden. Na 100 weken staan zij financieel op eigen benen”.

 

Op de foto ontvangt bestuurslid en medeoprichter van de Stichting 100WEEKS, Gitte Büch, het bedrag van € 950 uit handen van de voorzitter van de Heren Senioren van de golfclub, Ad van Gent.

 

|DoorsturenDigikrant