Nieuws

Geslaagd voor het verkeersexamen

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

“Onze nieuwe oefen- en examenroute dwars door het centrum is uitstekend bevallen, maar de noodzaak van het vooraf oefenen is nog groter geworden. Het is drukker en er is meer contact met andere verkeersdeelnemers, dat maakt het examen een stukje moeilijker en spannender”, aldus VVN-voorzitter Jan van der Zanden. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat er wat meer gezakten zijn dan vorig jaar” Toch zou dat volgens de voorzitter niet hoeven te gebeuren. Wanneer kinderen vooraf onze instructiefilm bekijken en onder het veilige en toeziend oog van de ouders de route meerdere malen fietsen, dan is de kans op slagen enorm groot. “Plus en dat is toch het allerbelangrijkste”, aldus Jan van der Zanden, “de kinderen raken vertrouwd met het drukke verkeer in het stadscentrum. Op korte termijn krijgen ze daar toch mee te maken als ze naar het voortgezet onderwijs gaan.” Van de ongeveer 1100 deelnemende kinderen uit de groepen 7 en 8 is bijna 84% geslaagd. Dat is minder dan vorig jaar (87%). Er zijn dit jaar 12 verkeersbonzen. Dat zijn kinderen, die zowel voor het theoretisch als het praktisch examen nul fouten hebben gemaakt.. Verkeersschool van het jaar is dit keer basisschool De Bundertjes. Deze school heeft dus haar leerlingen het best op het examen voorbereid.

Nieuwe oefenroute voldoet prima, maar is wel pittig’

Helmond kende al vele jaren twee vaste oefen- en examenroutes, een in het oosten van de stad en een in het westen. De westelijke route is jarenlang buiten gebruik geweest vanwege weg- en reconstructiewerkzaamheden. In plaats van de westelijke route nieuw leven in te blazen, besloot het bestuur van VVN-Helmond in overleg met de gemeente om in plaats van twee routes één nieuwe route in het centrum van de stad te maken. De route is voortaan voor alle Helmondse kinderen hetzelfde en het centrum biedt de mogelijkheid om de leerlingen met ingewikkelde verkeerssituaties kennis te laten maken. “

Enthousiaste vrijwilligers en leerkrachten Enthousiast wordt de voorzitter als de inzet van de vrijwilligers ter sprake komt. “Wij beschikken over een geweldige club mensen, de sfeer is prima en iedereen wil graag volgend jaar weer zijn of haar steentje bijdragen. Sommige vrijwilligers hebben zelfs speciaal vrij genomen om bij de examens te kunnen helpen. Als bestuur zijn we bijzonder trots op al deze mensen”. Ook over de leerkrachten is Jan van der Zanden door de bank genomen erg te spreken. Een aantal van hen heeft wel heel goed gepresteerd. Daarom was het ook best moeilijk om de Verkeersschool van het jaar aan te wijzen. Na rijp beraad is besloten dat basisschool De Bundertjes dit jaar deze eer te beurt valt met de aantekening dat meerdere scholen dicht tegen deze titel aanzaten.

|DoorsturenDigikrant