Nieuws

Fotoherkenning in De Geseldonk

Maandagochtend 28 augustus om 09.30 uur komt de fotoherkenningsgroep Mierlo-Hout weer bijeen in de Geseldonk om een aantal foto te beoordelen en te benoemen. Iedereen is weer van harte welkom.

Ook bijgaande foto komt op deze ochtend aan de orde. Van de foto die gemaakt is voor het gemeentehuis in Mierlo ontbreken nog veel namen; Het bruidspaar is nummer (6) de heer Podrabski, de bruid (5) is een dochter van Theodoor Gruijters (3) en Jo Gruijters-Verspaget (4). Nummer (7) is de opa van moederszijde van de bruid,Willem Verspaget. Nummer (8) is de vader van de bruidegom de heer Posrabski. Alle voornamen en de namen van de andere personen zijn onbekend. Vermoedelijk komen de personen uit; Mierlo. Mierlo-Hout, Helmond en Beek en Donk. De fotoherkenningsgroep wil graag alle namen (of enkele namen die u herkent) van de foto weten. Aan de lezer van Weekkrant De Loop Helmond wordt om hulp gevraagd bij het het herkennen van de nog onbekende personen en natuurlijk zoveel mogelijk bijzonderheden van dit fotomoment. Dit kan telefonisch bij onze redactie op tel 841940 of email redactie@deloop.eu

Onderstaand de reacties op de publicatie van de voorgaande foto’s

Het afgebeelde vliegtuig was een Douglas Dakota DC 2. Het gezelschap dat voor het imposante vliegtuig poseerden waren de schoenmakers uit Helmond en naaste omgeving. Hiervan werden een aantal namen genoemd. Onze dank voor de reacties. De andere afgebeelde foto was een “familiekiek” t.g.v. het 50-jarig huwelijksfeest van Hannes en Mieke Vermeulen-Verkuijlen. (nr. 3 en 6). Middenvoor op de foto zat een klein kereltje Jo Roijakkers (1) van ca. 8 jaar. Deze kreeg later een dochter Dorry. Zij trouwde met de heer Raijmakers. Samen met haar tante Annie wist ze bijna alle namen te achterhalen. Terug in de fotoherkenningsgroep wisten we ook die ‘notabele’ personen te benoemen. Die deftige mensen waren de afgevaardigden van de Helmondseweg die het feest of buurtcomité vormden. Kortom een schitterend resultaat. Hiervoor onze welgemeende dank.

Ook namens Marij en Henk, Rinie Weijts

|Doorsturen



Digikrant