Nieuws

Feestelijk watermaand start met Drakenbootfestival

Door Dit is onze wijk.nl
weekkrant-de-loop-logo

Helmond staat in het weekend van 3 en 4 juni weer in het teken van het Drakenbootfestival. De bootraces in het kanaal op zaterdag en zondag zijn volgeboekt en voorspellen een spannende strijd tussen de deelnemers van bedrijven en verenigingen uit de regio Helmond. En ook het festivalprogramma is veelbelovend met overdag een programma voor de kinderen, op zaterdagavond feest en zondag de hele dag sfeer van een Helmonds zomercarnaval! Drakenbootraces Vanaf zaterdagochtend 11.00 uur tot zondag 19.00 uur is het kanaal het strijdtoneel van fel gekleurde drakenboten met feestelijk uitgedoste peddelaars die zich tot het uiterste inspannen om als eerste te finishen. Op zaterdag worden de races tussen bedrijven uit Helmond en omgeving gehouden en op zondag varen de clubs en verenigingen tegen elkaar om de felbegeerde Drakenboot bokaal.


Gezellig flaneren op de wereldmarkt Op zaterdag 3 en zondag 4 juni is er een boel drukte en gezelligheid langs het kanaal waar ook de wereldmarkt wordt gehouden. Je kunt hier gezellig rond neuzen en shoppen natuurlijk, bij de bijzondere kraampjes waar producten uit de hele wereld worden aangeboden. Overal zijn gezellige terrasjes ingericht waar je even kunt uitrusten, iets eten en drinken en natuurlijk kunt genieten van de drakenbootraces die je de hele dag door op het water kunt zien. Ook zullen de goede doelen zich op de markt presenteren. Op het festivalterrein wordt op verschillende plekken het Drakenparcours voor de jeugd georganiseerd met vele attracties zoals een draaimolen en een spelletjesparcours met o.a. Lucky Ducky, 4 op een rij, twister en skippybalraces. Drakenland voor kinderen Ook dit jaar is er voor de kinderen op het Havenpark ieder half uur een voorstelling van “Draak de Show”. Het terrein is dan omgetoverd tot een compleet drakenland waar je ook heuse drakenjagers, prinsen en prinsessen kunt zien en natuurlijk kun je hier ook met hen op de foto. Muziekprogramma: meezingen Geen Drakenbootfestival zonder muziek natuurlijk: Op zaterdagavond kun je vanaf 20.00 uur genieten van het optreden van entertainer John van der Heijden met de Amazing Piano’s. Het muzikale thema dit jaar is mee zingmuziek, van Nederlandstalig tot evergreens. Zondag 4 juni: zomercarnaval in Helmond Zondagmiddag staat in het teken van zomercarnaval met gezellige muziek van blaaskapellen van 13.00 tot 18.00 uur. Daarbij treden o.a. op de Brandeleros en de Asteiner Bloaskapel en nog veel meer.


Ook zondagavond gaat na 17.00 uur het zomercarnaval door met een spectaculair optreden van John van der Heijden op keyboards en nog veel meer artiesten! En dat alles met als titel: Zomercarnaval Fiësta Brabantia. Food village Als je honger of dorst hebt hoef je echt niet naar huis: op het festivalterrein rondom het hoofdpodium is van alles te koop: van pannenkoeken en poffertjes, ijs, patat of Belgische wafels, tot Top Thai Food, wraps of barbecue. En daar hoort natuurlijk ook een lekker glaasje bier, wijn of fris bij van de Biertruck! Mooie prijzen bij de Badeendjesrace Houd je ook wel van een beetje spanning en wil je ook een mooie prijs winnen, dan kun je meedoen aan de badeendjesrace in het kanaal op zondagavond om 18.30 uur. Je kunt op het festivala terrein voor 5 Euro een lot voor een badeendje kopen, waarmee je deelnemer bent aan de race. Als jouw eendje als eerste over de streep komt ben jij de gelukkige winnaar van een van de mooie prijzen. De superhoofdprijs is een fiets t.w.v. € 1.500,-; de 1e en 2e prijs een flatscreen-tv. Alle activiteiten vinden plaats op het Havenpark en langs het kanaal in Helmond op een aantrekkelijk ruim festivalterrein met leuke terrassen langs het kanaal voor het publiek. Goede doelen.


Alle festivalactiviteiten zijn gratis toegankelijk, dit dankzij de financiële steun van Gemeente Helmond en een groot aantal sponsors. Alleen voor consumpties moet je betalen met munten. De opbrengst van Drakenboot festival 2017 is bestemd voor de aanschaf van fietsen voor Stichting Duofiets, de belevingstuin bij woon- en zorgcentrum Keyserinnedael en een verkeerparcours bij ORO Kinderdagcentrum Binderen. Wil je meer weten; kijk dan op www.drakenbootfestivalhela mond.nl of volg hen op Facea book! Het Helmondse Drakenbootfesa tival wordt georganiseerd door Rotaryclub Helmond-Regio, samen met Rotaract Helmond en vele vrijwilligers en bedrijven uit de regio. Rotary is een (service)club (met) vrijwilligers die graag een steentje bijdragen aan de Helmondse samenleving: door het organiseren van een leuk feest voor de stad en door de opbrengst te schenken aan een aantal goede doelen in Helmond.Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:

www.ditisonzewijk.nl

Facebook: Helmond-Centrum

Twitter: @Helmondcentrum

Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv


Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

13 totaal aantal vertoningen, 13 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant