Nieuws

Er is altijd Plan B

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

In de afgelopen week hebben de Helmondse ondernemers Daan Koolen en Floris Raijmakers hun nieuwe horecazaak geopend aan de Havenweg 18. Het pand onderging een stevige verbouwing en biedt voor jong en oud een mooi en gezellig verpozen met een heerlijk (speciaal) biertje en hapje.

Daan Koolen is de initiatiefnemer van het nieuwe café en hij zocht een compagnon met veel horeca-ervaring. Deze vond hij in de ervaren mede-eigenaar van Se7en, Floris Raijmakers. Daan vertelt over hun café: ‘Het is een café, waar we ‘s middags en begin van de avond ook echt borrelaars willen hebben en ook willen we de vrijdagmiddagborrel in Helmond nieuw leven inblazen. We hebben plusminus 15 speciaalbieren en krijgen een borrelkaart waar simpele maar lekkere hapjes op staan. Zoals vers van de varkenspoot gesneden hammetjes. De opening afgelopen donderdag was al een groot succes, precies wat we willen in onze zaak: lekker borrelen met een hapje en drankje en naarmate de avond vordert, met muziek harder en losgaan. Als je onze zaak wil vergelijken met een andere dan kan dat het beste met De Vooruitgang in Eindhoven, maar dan in het klein,’ meldt hij bescheiden.

Loungen

Na de middagborrel is Plan B ’s avonds en ’s nachts een kroeg voor jongeren waarin muziek gedraaid wordt, wat op dat moment gewaardeerd wordt. Ook is er na de verbouwing een aantal fijne loungebanken geplaatst waar je heerlijk kunt zitten met een speciaal biertje of een ander drankje. ‘We richten ons niet op een bepaalde doelgroep, bij ons is iedereen welkom, jong en oud.’ Vervolgt de jonge ondernemer. Hoe hij op de bijzondere naam is gekomen? De 25-jarige vertelt met een lach: ‘ Floris en ik waren een ondernemingsplan aan het bedenken en we waren al een tijdje op zoek naar een goede naam. Op een gegeven moment zei Floris, we moeten eigenlijk ook een plan b hebben voor als dit concept niet gaat werken. Toen besloten we, Plan B, dat is eigenlijk wel een goede naam!’ Wie eens een kijkje wil komen nemen bij Plan B is van harte welkom aan de Havenweg 18 te Helmond. Openingstijden donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur. Je kunt hen ook vinden op Facebook: Plan B Horeca Helmond.

|Doorsturen

Digikrant