Nieuws

Dompel je onder in het Italiaanse leven

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

Een Italiaanse zondag in de Klokkengieterij in Aarle-Rixtel, dat belooft Bella Italia te worden. Een evenement waarbij initiator Arjen Vos van Vini.nl vooral zijn passie voor het Zuid-Europese land wil delen met andere liefhebbers. Alles moet Italië ademen: “Als je weer buitenkomt, besef je pas weer dat je gewoon in eigen land bent.”

Arjen en zijn vrouw Francis organiseren de middag samen met Atelier Vonk, vaste bewoner van de Klokkengieterij. “We waren hier op een avond waarop prachtige maffiaverhalen werden verteld”, vertelt de Helmondse ondernemer. “Ik raakte in gesprek met de mensen achter Atelier Vonk en we hadden een klik. Onze gezamenlijke passie resulteert nu in ‘Bella Italia’. Op 11 juni bieden we samen een Italiaanse markt, een eet- en drinkplein, livemuziek en wat wij noemen Radio Italia. Mooie wijnen, muziek, auto’s en motoren, kunst, mode en design. Daarnaast een BBQ, een bakker, een troubadour en nog veel meer. Alles waar je aan denkt als je aan Italië denkt. We starten om 13:00 uur en officieel stoppen we om 19:00 uur, maar we zien wel hoe het loopt. We laten ons niet leiden door de klok, ook dat is lekker Italiaans.”

Een leven lang Italië

Meer mensen zeggen dat ze gek zijn van Italië, maar de liefde van Arjen en Francis is extreem. Van schoenen tot meubels, van het eten tot de wijnen: alles wat het echtpaar doet, is Italiaans. “Als kind kwam ik er al ieder jaar. Mijn ouders zochten echt contact met bewoners, voor die tijd vrij bijzonder. Ik voetbalde met Italiaanse kinderen en leerde zo ook de taal. Later ging ik met diezelfde jongens op stap met de scooter. Eén voor één kwamen zij terecht in de wijnbouw en de wijnhandel.” Toen zijn vrouw en hij meer wilden doen met hun passie voor Italië, was de link dus snel gelegd. “We zijn wijn gaan verkopen en organiseren proeverijen en wijnreisjes. Het is ondertussen wel een beetje uit de hand gelopen, tegenwoordig verkopen we ook delicatessen, textiel, cosmetica, serviezen en noem maar op. Zolang het maar uit ons geliefde land komt. We hebben er veel zin in om op 11 juni ons enthousiasme te delen met andere Italië-fanaten of mensen die gewoon van het mooie Italiaanse leven willen proeven. Invitiamo tutti a venire! Iedereen is welkom.” Zondag 11 juni, Klokkengieterstraat 1 in Aarle-Rixtel. Aanvang 13:00 uur. Entree drie euro, kinderen onder de twaalf jaar gratis.

|DoorsturenDigikrant