Nieuws

De droom van Hetty komt uit

Eind 2016 verscheen onder pseudoniem Noortje wekelijks haar column in weekkrant De Loop. Hetty Aarts stortte zich daarna vol op het voltooien van haar eerste boek. Zij presenteert haar eerste roman in de categorie spiritualiteit: Verbonden na de dood (Foto Meriam).

Hetty Aarts is bij de lezers van weekkrant De Loop bekend als Noortje. Zij schreef ruim zes jaar in De Loop haar column, maar was ook was radiomaker en presentator van een themaprogramma bij Omroep Helmond. In het dagelijks leven is zij interviewer en tekstschrijver en eindredacteur van ‘Zakelijk Helmond’. Zij geeft numerologische consulten en verzorgt workshops: numerologie, schrijven vanuit het Hart en charismatisch presenteren. Met het schrijven van haar boek treedt zij in de voetsporen van haar vader. Hij was een spreker en getalenteerd schrijver uit Den Bosch.

Tijdens een gezellig onderonsje vertelt Hetty enthousiast over haar eerste boek en hoe dit tot stand is gekomen. Natuurlijk waren we al lang op de hoogte van haar aspiraties om een boek over haar leven te schrijven. Met ‘Verbonden na de dood’ kwam een lang gekoesterde wens van Hetty tot leven en krijgt de lezer een inkijk in het leven van Hetty, haar gezin en haar relatie met haar (overleden) vader. ‘Het is een biografie,’ vertelt ze terwijl ze trots de cover van het boek toont. ‘De namen van mijn gezinsleden zijn fictief, het verhaal is echt. Ook het familiegeheim dat wordt onthuld is echt. Ik heb mijn boek niet geschreven als een biografie maar als een roman en het leest gemakkelijk.’ De eerste die het script mocht lezen was haar dochter, vertelt Hetty. ‘Ik moest het iemand laten lezen en zij weet wat ik allemaal heb meegemaakt. Zij vond mijn boek erg bijzonder, omdat ze nu door mijn ogen kon zien, hoe ik het allemaal heb beleefd.’ Op de vraag of dit boek een vervolg krijgt verklapt Hetty dat ze al aan een tweede boek is begonnen, geen vervolg op dit boek maar wel een historische roman. ‘Ik heb nog veel ideeën voor nieuwe boeken, maar nu eerst de promotie van mijn eerste boek. Hiervoor zou ik interactieve boekbesprekingen willen organiseren. Als mensen zich herkennen in mijn boek en ik kan ze helpen, een steentje bijdragen aan de ontwikkeling en de processen bij hen, dat zou ik zeer waardevol vinden.’ Ook wil ze nog steeds blijven doorgaan met haar workshops Schrijven vanuit het hart en numerologie. Team De Loop wenst Hetty veel succes op de nieuwe door haar ingeslagen weg. Wie nieuwsgierig naar het boek, het is verkrijgbaar via www.boekscout.nl en via boekhandel de Ganzeveer.

|DoorsturenDigikrant